Közélet

"Szarban úszik Szeged, a napfény városa" - Így írják ki dühüket a szegediek

"Szarban úszik Szeged, a napfény városa" - Így írják ki dühüket a szegediek

2018. szeptember 5., szerda
"Szarban úszik Szeged, a napfény városa" - Így írják ki dühüket a szegediek

Nagyot ment a Facebookon annak a szegedi férfinek a története, aki elmesélte, hogyan "szarják és hugyozzák össze a város elegáns, mediterrán hangulatú sétálóutcáját és az avval szomszédos Klauzál teret" a csövesek és a hajléktalanok. Na, de mit csinál a város vezetése, hogy ez ne így legyen?

Az, hogy rendszeresen hajléktalanok vagy drogosok rondítják el a szegedi belvárost, nem igazán új hír. Mi is írtunk már többször ilyen esetekről, legutóbb akkor, amikor a Kárász utcát sikerült

telibe fo..nia egy hajléktalannak

. A napokban azonban egy másik történet futott nagyot a Facebookon, ahol egy férfi mesélte el - igazán részletesen, hogy mit is tapasztalt. Mutatjuk is - szószerint. "

Szarban úszik Szeged, a napfény városa

Szeged belvárosát gyakorlatilag elözönlötték a csövesek és a hajléktalanok, akik fényes nappal szarják és hugyozzák össze a város elegáns, mediterrán hangulatú sétálóutcáját és az avval szomszédos Klauzál teret. A helyzet súlyosságára jellemző a következő történet: minap délben a tér sarkán lévő, patinás gyógyszertár bejáratához odatántorgott, majd letolta nadrágját egy középkorú, tökrészeg csöves nő és rábrunyált a bejárati lépcsőre az arra járó kisgyermekes családok és turisták megdöbbenésére. A megkérdezett gyógyszertári dolgozó szerint mindennapos az eset, és hiába is szólnak a közterület felügyelőknek, „az egyik fülükön ki, ami a másikon be”. Szeged a napfény városa, ahol éves szinten csaknem 2000 órás szikrázó napsütés érleli a belvárosi flaszteren kenődő hajléktalan szart és a járdán csorgó, kannás bortól ecetes, és penetráns ammóniaszagú, csöves vizeletet. Mielőtt bárkinek is megesne a szociálisan érzékeny szívecskéje a szegedi belvárost elözönlő trógereken, tegyük gyorsan hozzá, hogy szinte kivétel nélkül mindegyik segg részeg és bokáig érő kapadohány csikkszeméttel, kenyérhéjjal és rothadó ételmaradékkal dobálják körbe a padokat, melyeken egész nap döglenek. No de vajon a szegedi közterület felügyelők és közparkok rendjéért felelős helyi hatóságok miért tűrik meg, hogy a belvárost tönkretegyék és össze, vissza fossák a csövesek? Vajon Szeged szocialista városvezetése miért hagyja jóvá az áldatlan állapotokat, miért nem tesz lépést ellene? Vajon Botka László, Szeged szocialista polgármesterének ez volna a "frappáns" válasza a nemrég hatályba léptetett, a csövezést és az életvitel szerű utcai tartózkodást megtiltó kormányrendeletre? „Basszunk ki Orbánnal, mutassuk meg azoknak a szemét fideszeseknek, hogy mi akkor, úgy és annyi részeg hajléktalannal szaratjuk össze a belvárost, amikor, ahogy és amennyivel csak akarjuk és lehet?” Vagy talán Botkáék már a jövő évi, önkormányzati választásokra előre készülnek, hiszen meg akarják nyerni, és azt gondolják, hogy a város polgárainak minden vágya a trágyalében úszó, dögszagú Szeged?"

Kerestük az ügyben a közterület-felügyelőket, illetve a városházát is, hogy mi a tervük a belvárost rendre összeszaró, sokszor üvöltve randlírozó, esetenként a békésen kávézgató

szegediek feje fölött székeket hajigáló

balhésokkal. Amint megérkezik a válaszuk, frissítjük a cikket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.