Közélet

Jó reggelt Szeged! - Titokban egyeztettek a Széchenyi térről a Városházán

Jó reggelt Szeged! - Titokban egyeztettek a Széchenyi térről a Városházán

2019. február 6., szerda
Jó reggelt Szeged! - Titokban egyeztettek a Széchenyi térről a Városházán

A Széchenyi tér felújításával kapcsolatban folytatott titkos egyeztetést Nagy Sándor városfejlesztési alpolgármester kedd délután a városháza sajtótermében kedden, e mellett

korábban a hajléktalanok rondították össze a Kárász utcát,most pedig a belvárosban botlottunk szemét halmokba: üres piás üvegekbe és eldobált ruhákba, amiket napok óta nem tüntet el senki.

Olvasónk keresett meg bennünket, hogs “halomba áll a szemét” Szeged egyes utcáiban, napok óta ott rohad minden az út szélén. Igaza lett olvasónknak, ugyanis például a szegedi Hétvezér utcában

ez a látvány fogadja a gyanútlan sétálgatót.

Bírósági tárgyalások sora vár a szegedi városvezetésre az idei éveben.

Várhatóan áprilisban tartja másodfokon az első tárgyalást a szegedi parkolási botrány miatt kezdődött perben a Gyulai Törvényszék. Szintén tavasszal folytatódik majd a Szeviép-per tárgyalása, az Aquapolis-ügyben viszont még nem hozott érdemi határozatot aCsongrád Megyei Főügyészség.

Stílusosan, 2018. április 4-én tudatta városunk lakóival Botka László szocialista polgármester, hogy

eljött a várva várt pillanat az Odessza városrész lakóinak, teljesen megújulnak a kerület közterületei, valamint a város egy külön keretet hoz létre a körzet járdáinak és úthálózatának felújítására.

A közbeszerzés nyertese egy szegedi konzorcium volt, amely 175 napra vállalta a munkát, tehát az átadóra december közepén került volna sor. A munkák csúsznak, az utcák rendezetlenek, sárosak, a lakók pedig egyre türelmetlenebbek.

Különösebb megerőltetés nélkül, 33-22 hozta a kötelező győzelmet a tabella éllovas MOL Pick Szeged a negyedik Balatonfüred ellen.

A mérkőzés előtt a MOL-Pick Szeged vezetősége köszöntötte mindkét csapatból a világbajnokságon pályára lépett játékosokat, valamint a balatonfüredi kispadon Csoknyai István magyar szövetségi kapitányt és Szathmári Jánost kapusedzőt. A Széchenyi tér felújításával kapcsolatban folytatott titkos egyeztetést Nagy Sándor városfejlesztési alpolgármester kedd délután a városháza sajtótermében.

Korábban megírtuk,

hogy a Széchenyi tér felújításáról készült látványtervek megosztják a szegedieket.

A többség azt szeretné, ha megmaradna jelenlegi formájában a tér.

Kedden délután 16 órakor a városháza sajtószobájában Nagy Sándor városfejlesztési alpolgármester, valamint a tervezők közösen tartottak egyeztetést a civil szervezetek számára a tér felújításával kapcsolatban.

TITOKBAN!

A szezon végéig szóló szerződést kötött a Naturtex-SZTE-Szedeák Ante Krapiccsal.

A 203 cm magas, 4-es és 5-ös poszton bevethető kosaras szerződtetése egyben azt is jelenti, hogy a kanadai Tyrell Green távozik a szegediektől.

Majdnem 10 milliárd forint kormányzati támogatást kap Szeged a Modern Városok Programban a helyi elektromos tömegközlekedés korszerűsítésére.

Az új villamosokra kiírt közbeszerzés azonban eredménytelenül zárult tavaly.Egy ideje azonban nem hallani semmilyen fejleményről a 4-es villamosvonal kapcsán. Az elképzelések szerint tavaly le kellett volna zárulnia a közbeszerzésnek, illetve ősszel a tervezésnek is, idén pedig kezdődhet a kivitelezés. Kérdéseinket elküldtük az önkormányzatnak, és amint válaszolnak, közöljük azokat. Csak januárban 700 migránst fogtak el a határőrök Szeged közelében a miniszterelnök belbiztonsági tanácsadójának tájékoztatása szerint.

Ha a bevándorláspárti Botka László lenne most a miniszterelnök, akkor már elbontotta volna a kerítést, ahogyan többször is utalt rá.

Ha nem állna a kerítés, akkor ismét szabadon, ellenőrzés nélkül mászkálnának a migránsok Szegeden.

Ha további hírekre kíváncsi, kattintson.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.