Közélet

Titokban egyeztet az önkormányzat a Széchenyi tér felújításáról

Titokban egyeztet az önkormányzat a Széchenyi tér felújításáról

2019. február 5., kedd
Titokban egyeztet az önkormányzat a Széchenyi tér felújításáról

A Széchenyi tér felújításával kapcsolatban folytatott titkos egyeztetést Nagy Sándor városfejlesztési alpolgármester kedd délután a városháza sajtótermében.

Korábban megírtuk,

hogy a Széchenyi tér felújításáról készült látványtervek megosztják a szegedieket.

A többség azt szeretné, ha megmaradna jelenlegi formájában a tér.

Kedden délután 16 órakor a városháza sajtószobájában Nagy Sándor városfejlesztési alpolgármester, valamint a tervezők közösen tartottak egyeztetést a civil szervezetek számára a tér felújításával kapcsolatban. TITOKBAN!

- Magát az egyeztetést a Szegedi Civil Háló kezdeményezte, de az elmúlt hetekben több civil szervezet is levélben kereste meg Nagy Sándor városfejlesztési alpolgármestert a Széchenyi tér felújításával kapcsolatban. Ezeket a szervezeteket telefonon értesítették erről az eseményről, amelyen a tervezők ismertették az elképzeléseiket – mondta megkeresésünkre Németh Ferenc, a szegedi közgyűlés Jogi, Ügyrendi és Közbiztonsági Bizottságának fideszes tagja. Szerettük volna ezen az egyeztetésen feltenni a Széchenyi tér felújításával kapcsolatos kérdéseinket a tervezőknek, és

arra is kíváncsiak lettünk volna, hogy miért tartanak zártkörű egyeztetést egy, a lakosságot érintő közérdekű ügyben. Nagy Sándor városfejlesztési alpolgármester azonban távozásra intette a SzegedMa stábját az eseményről,

mondván az egy zártkörű rendezvény. Németh Ferenc – akit egyébként szintén kiutasítottak a meghallgatásról – azt mondta, mivel a Széchenyi tér felújításával kapcsolatban már történt egy közbeszerzés,

ha most élő szerződést írnak alá a kivitelezőkkel, akkor már nem lesz visszaút: a látványtervek szerint fogják rekonstruálni Szeged legszebb terét.

Mivel kérdezni nem lehetett, így ismét levelet írtunk az önkormányzatnak, amiben megkérdeztük, hogy miért TITOKBAN beszélgetnek egy mindenkit érintő ügyről, illetve érdeklődtünk arról is, hogy kik kaphattak meghívót és mi döntött arról, hogy kik lesznek a meghívottak listáján.

(Kiemelt kép: Fontos Mérnök Stúdió látványterv)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.