Közélet

Mocsokban úszik Szeged: piás üvegek és elhajigált ruhák az utcákon

Mocsokban úszik Szeged: piás üvegek és elhajigált ruhák az utcákon

2019. február 5., kedd
Mocsokban úszik Szeged: piás üvegek és elhajigált ruhák az utcákon
Korábban a hajléktalanok rondították össze a Kárász utcát, most pedig a belvárosban botlottunk szemét halmokba: üres piás üvegekbe és eldobált ruhákba, amiket napok óta nem tüntet el senki.

Olvasónk keresett meg bennünket, hogs "halomba áll a szemét" Szeged egyes utcáiban, napok óta ott rohad minden az út szélén. Igaza lett olvasónknak, ugyanis például a szegedi Hétvezér utcában ez a látvány fogadja a gyanútlan sétálgatót.

Nem messze az óvodáról eldobált töményes üvegek, összetört boros és sörös üvegek szilánkjai hevernek szerteszét. Amikor a fotókat készítettük éppen egy gyerekcsoport sétált el a szeméthalom mellett, az őket kísérő ovónéni figyelmeztette is őket, hogy nehogy a szilánkokba lépjenek a gyerekek.

Kérdésünkre, hogy mi véleménye arról, hogy ilyen gyermekek számára is veszélyes szemét van az utcán, csak ennyit mondott a felnőtt kísérő:

„Bele se merek gondolni, hogy azok a gyerekek, akik a szüleik nélkül mennek haza iskolából, óvodából, milyen sérüléseket szerezhetnek, ha közelebbről is megnézik ezeket…”

Olvasónk szerint legalább egy hete dekkolnak ezek a mocsok-kupacok a környéken. Kérdéseinket elküldtük a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft-nek, amint válaszolnak, frissítjük a cikket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.