Sport

Egy kőkemény dániai meccs vár a Pick Szegedre, de bőven van ok a bizakodásra

Egy kőkemény dániai meccs vár a Pick Szegedre, de bőven van ok a bizakodásra

Vajon folytatják kiváló szereplésüket a Kékek?

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
8 órája
Egy kőkemény dániai meccs vár a Pick Szegedre, de bőven van ok a bizakodásra

Már az ötödik forduló következik a Bajnokok Ligájában. Az OTP Bank - Pick Szeged két hazai és két idegenbeli sikerrel áll, hat pontjával a BL csoportja második helyén tartózkodik a címvédő Barcelona mögött. Egy újabb pokoli nehéz összecsapás következik Dániában, az előző idényben döntős Aalborg ellen. A mérkőzés szerdán 18:45-kor veszi kezdetét, a Sport TV élőben közvetíti.

 

Előzmények

Négy fordulón vannak túl a csapatok az elitsorozatban, a Pick Szeged a veretlen Barca mögött a második helyen áll, míg az Aalborg hatodik a maga három pontjával.

Két hazai és két idegenbeli mérkőzést vívott meg az OTP Bank - Pick Szeged, ezeken hat pontot sikerült szerezni. A Pick Arénában a német bajnok Magdeburgnál és a francia Nantes ellen is jobbnak bizonyultak a Kékek. Barcelonában egy góllal maradt alul a BL-címvédővel szemben a Pick, előző héten pedig megszületett az első idegenbeli siker: A Zagreb vendégeként egy nagyon magabiztos 35-30-as siker jött össze.

A dánok hazai környezetben legyőzték a Nantes együttesét (38-31), és döntetlent játszottak a Magdeburg ellen (33-33). Az idegenbeli összecsapások viszont nagyon nem alakultak jól az Aalborg számára: vereség a Zagreb (31-23) és előző héten a Barcelona vendégeként is (35-27).

Továbbra is negyeddöntőt érő pozícióban a Kékek, azonban még sok van hátra. (Képernyőkép: eredmenyek.com)

 

Teljesen kiegyenlített egymás elleni mérleg

Az OTP Bank - Pick Szeged számára, már teljesen ismerős a városba, ahol most szerdán is majd vendégszerepel. Immár hetedik alkalommal lépnek pályára a Kékek a 114 ezer lakosú észak-dán településen, a különleges hangulatú Sparekassen Danmark Arénában.

Eddig 12-szer találkoztak a felek a Bajnokok Ligájában: öt szegedi siker mellett, két döntetlen és öt dán győzelem született.

Tavaly szeptemberben egy emlékezetes meccsen 34-27-re győzte le a Pick az Aalborgot a Pick Arénában. Ez kulcsfontosságú volt, hiszen az ez volt a Kékek első sikere abban a kiírásban, ráadásul egy addig veretlen ellenféllel szemben.

Szeged – 2023.09.27. OTP Bank-Pick Szeged–Aalborg férfi kézilabda Bajnokok Ligája-mérkőzés a Pick Arénában. Képen: Fotó: Karnok Csaba (KC) – Délmagyarország (DM)

 

Lehet javítani a tavalyi vereséget

Idegenben viszont hiába vezetett a Szeged az első félidő után 16-14-re, nem alakult ilyen jól a vége. A 49. percben még mindig döntetlen volt az állás, az utolsó percekben vezettek először kettővel a dánok, akik a hajrában állva hagyták a szegedieket. Öt lett végül közte, 31-26-al zárult az összecsapás.

A Zagreb ellen sikerült javítani a tavalyi idegenbeli vereséget, kérdés most az Aalborg ellen megtudják-e ismételni a Kékek. Hozzá kell tenni, hogy egy sokkal nagyobb falat lesz.

 

Az ellenfélről

Egy igazán nagycsapatról beszélhetünk az esetükben, hiszen hat alkalommal már dán bajnoknak mondhatta magát a klub, emellett kétszer a hazai kupát is magasba emelhette. Kétszer szerepeltek a Bajnokok Ligája döntőjében: 2021-ben, és legutóbb tavaly.

Az Aalborg vasárnap este még a dán bajnokságban lépett pályára, hazai környezetben 28-24-re nyert a Skanderborg AGF ellen. A jelenleg a listavezető GOG (14 pont) mögött a második (10 pont) helyen áll. A dánok Bajnokok Ligája szerepléséről pedig már fentebb írtunk.

 

Viszont láthatunk egy ismerőst

Ahogy arról lapunk is beszámolt, a korábbi szegedi irányító, Miguel Martins az Aalborg csapatához igazolt a nyáron.

A 26 esztendős irányító 2021-ben érkezett a Tisza-partra a Porto együtteséből, ahol előtte 8 évet töltött el. 2019-ben bejutott a Portoval az EHF-kupa Final Fourjába, ahol a harmadik helyen végeztek. Szegeden három szezont töltött.

A Bajnokok Ligája idei szezonjában mind a négy mérkőzésen lehetőséghez jutott, ezeken a meccseken 9 gólt szerzett. Kettőt a Nantes, kettőt a Zagreb és ötöt a Barcelona ellen.

Fotó: Sólya Eliza

 

Nyitókép: Sólya Eliza

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.