Sport

A hajrában állva hagyta az Aalborg a Pick Szegedet

A hajrában állva hagyta az Aalborg a Pick Szegedet

Az első továbbjutási esélyét elszalasztották a Kékek

2024. február 21., szerda
A hajrában állva hagyta az Aalborg a Pick Szegedet

Az első félidőben álomszerűen játszott a Szeged, a második játékrészt viszont 17-10-re nyerte az Aalborg.

A szegedi meccshez hasonlóan, most is lett volna esélye a Szegednek, de elszalasztotta azt (Fotó: pickhandball.hu)

 

Kárpáti Krisztiánnak nem kellett nélkülöznie egyetlen játékosát sem, teljes kerettel utazott a Szeged Dániába, a csapatból Nagy Martin és Carlos Molina maradt ki. Remekül kezdte a találkozót a Pick Szeged, az 5. percben már 3-1-re vezettek. Az Aalborg gyorsan rendezte a sorokat védekezésben, és egy 5-1-es sorozattal a 13. percben átvették a vezetést 6-5-re. Érdekesség, hogy a 10. percben, 4-4-nél még nem volt duplázó egyik csapatban sem, az első kétgólos szegedi Mario Sostaric volt, a 14. percben a második góljával egyenlítettek a kékek. (14. perc: 6-6)
 

Ami ezután jött azt a legszebb álmukban látják a Pick szurkolók. Borut Mackovseket a 16. percben kiküldték két percre kiküldték a játékvezetők, a pályán maradt társak viszont meglepően könnyen építettek előnyt. Mire visszajött a pályára a horvát átlövő, a Picknek már három volt az előnye, amit Szita Zoltán és Sebastian Frimmel góljaival ötre növeltek. Remekül védekeztek a kékek, és úgy tűnt, hogy a félidőben nagyobb előnnyel mehetnek pihenőre. Az, hogy nem így történt szintén maguknak köszönhetik, mert a félidő utolsó három percében talán annyit hibáztak, mint előtte összesen. (Félidő: 14-16)


 

Bár gyorsan feljött egy gólra az Aalborg, de sokáig nem maradt így, Dean Bombac talált a kapuba. A Picknek ott volt az esélye, hogy növelje az előnyét, de a legígéretesebb helyzetek is kimaradtak. Védekezésben ezt kompenzálni tudták a szegediek, így a különbség 1-2 gólon mozgott. Sehogy nem akart összeállni a Szeged támadása, aminek egyik oka az volt, hogy Bánhidi Bencét teljesen kivették a játékból a dánok, az átlövések pedig nem akartak megindulni. A 43. percben egyenlített az Aalborg, Kárpáti Krisztián pedig időt kért. (43. perc: 20-20)

 

Egészen jót tett az időkérés kékeknek, Bánhid Bence egyszer, Marin Jelenic kétszer is betalált, és mivel Emli Imsgrad védett egyet, gólt pedig csak Lukas Nilsson tudott szerezni, ismét kettővel vezetett a Szeged. Hatalmas rohanás kezdődött, amiből a hazaiak jöttek ki jobban és a 49. percben ismét döntetlen volt. Hét a hat elleni játékra állt át az Aalborg, de hibáztak, ahogy a túloldalon hasonlóan a Pick is. A meccsen csak kevés lehetőséget kapó Mikkel Hansen magabiztosan értékesített egy hetest, ráadásul Miguel Martinst kiállították két percre, amit Thomas Arnoldsen használt ki, így először vezettek kettővel a dánok. Szétesett a szegediek játéka, jól mutatja ezt, hogy amikor az 56. percben háromra növelték az előnyüket, akkor egy 9 perces 5-1-es rohamnál járt az Aalborg. Ez pedig sok volt, a végére egészen sima hazai győzelem született.

 

A Pick Szegednek a biztos továbbjutáshoz még legalább egy pontot szereznie kell a Kiel elleni, jövő szerdai hazai, vagy az utolsó fordulóban a PSG elleni idegenbeli meccsen. Igaz, a Szeged akkor is továbbjuthat, ha a Zágráb ellen hazai pályán bukó Kolstad pontot veszít a hátralévő két fordulóban.

KÉZILABDA, FÉRFI BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR, 12. FORDULÓ, A-CSOPORT


 

Aalborg HB (dán)–OTP Bank-Pick Szeged 31–26 (14–16)

(Részletes jegyzőkönyv hamarosan)

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.