Sport

Edzőtábor, átigazolások, tavaszi rajt - zajlik az élet a Szeged-Csanád GA-nál

Edzőtábor, átigazolások, tavaszi rajt - zajlik az élet a Szeged-Csanád GA-nál

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. január 24., szerda
Edzőtábor, átigazolások, tavaszi rajt - zajlik az élet a Szeged-Csanád GA-nál

Továbbra is Törökörszágban, Belekben edzőtáborozik a Szeged-Csanád Grosics Akadémia, amely a héten lejátszotta második edzőmeccsét is, mindeközben újabb két játékos távozott a klubtól. Elindult a jegyértékesítés az első hazai bajnokira.

Fotó: Szeged-Csanád Grosics Akadémia

 

Felkészülés gőzerővel

Ahogy beszámoltunk róla, sikerrel vett első edzőmeccsét a Szeged, a koszovói első osztály második helyén álló KF Llapi ellen. Az 1-0-ás győzelem alkalmából a friss igazolás, Klausz Milán szerezte a mindent eldöntő találatot.

Három nappal később a második felkészülési meccset is behúzták a szegediek, szintén kapott gól nélkül. Márkvárt Dávid és Zuigéber Ákos góljaival 2-0-ra győzték le az üzbég FC Nasaf csapatát a törökországi edzőtáborban. A jó iramú, sok helyzetet hozó találkozón a 81. percben szerezték meg a vezetést Márkvárt Dávid büntetőből lőtt góljával. Öt perccel később egy kontratámadás végén Borvető Áron passza után Zuigéber Ákos talált közelről a hálóba, ezzel beállítva a végeredményt. Az NB II-es csapat legközelebb január 25-én, csütörtökön a Rapid Wiennel mérkőzik meg.

 

Mozgalmas téli átigazolási ablak

A Merkantil Bank liga harmadik helyén telelő Szeged-Csanád Grosics Akadémia hivatalos felületein tudatta, hogy távozik a csapattól a jelentős élvonalbeli tapasztalattal rendelkező Prosser Dániel és a Puskás Akadémiától kölcsönvett Radics Márton.

Jelentős változások történtek eddig a téli átigazolási időszakban Alekszandar Sztevanovics keretében: az MTK-tól Zuigeber Ákost, Paksról Nagy Richárdot, a ciprusi Akritasztól Onódi Ákost, Zalaegerszegről Klausz Milánt, szintén a Pakstól pedig Földi Dominikot szerezték meg.

Az ellenkező pólust nézve: Nagy Zsombor visszatért az MTK-hoz, míg Daru Bence, Marko Rodics és Dimitrije Acsimovics szerződését felbontották. A távozók társaságához csatlakozott Prosser Dániel és Radics Márton. Előbbi játékos jelentős élvonalbeli tapasztalattal rendelkezik, korábban a Honvédnál, a Puskás Akadémiánál, a DVTK-nál és az MTK-nál is megfordult, de 29 NB II-es bajnokin mindössze egy gól jött össze Prossernak. Szintén nem marad a csapatnál a nyáron a Puskás Akadémiától kölcsönvett Radics Márton sem, aki hét másodosztályú meccs után a tavaszi szezonra visszatér Felcsútra.

 

 

Elindult az online jegyértékesítés

A tavaszi szezon első mérkőzésén február 5-én, 20 órakor a Vasas ellen lép pályára a Szeged a Fáy utcában. Hazai pályán egy fergeteges meccsen győzött a Szeged-Csanád GA a Vasas ellen: 4-3 lett a találkozó végeredménye. A Szeged egy tíz éves átkot tört meg nyári győzelmével.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.