Sport

Aláírt Szegedre az Angliát is megjárt, korábbi utánpótlás-válogatott kapus

Aláírt Szegedre az Angliát is megjárt, korábbi utánpótlás-válogatott kapus

A Liverpool ellen az FA kupában is bemutatkozhatott az Aston Villa csapatában.

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. január 5., péntek
Aláírt Szegedre az Angliát is megjárt, korábbi utánpótlás-válogatott kapus

Onódi Ákossal két és fél évre szóló szerződést kötött a Merkantil Bank ligában szereplő Szeged-Csanád Grosics Akadémia.

Fotó: Szeged-Csanád Grosics Akadémia

 

Onódi Ákos 2001. szeptember 2-án született Győrben. Pályafutását a Győri ETO-ban kezdte, ahol korosztályának az egyik legtehetségesebb tagjaként elnyerte a Fehér Miklós-díjat is. A 2017–2018-as szezonban három NB II-es bajnoki mérkőzésen védte az ETO kapuját. Három alkalommal szerepelt korosztályos válogatottakban. A 195 centis kapus 2018 októberében Angliába, az Aston Villa együtteséhez szerződött. 

A felnőttek között 2021. január 8-án, egy Liverpool elleni FA-kupa-találkozón mutatkozott be. A mérkőzésen Onódi több bravúrt is bemutatott és csapata egyik legjobbja volt.

 

2021-ben az Aston Villa kölcsönadta a hetedosztályú Bromsgrove Sportingnak, ahol 18 bajnoki mérkőzésen szerepelt. A fiatal hálóőr legutóbbi állomáshelye a ciprusi első osztályú Akritas Chlorakas volt.

Első osztályú ambíciókkal érkeztem Szegedre. Szeretnék minél több sikert elérni a Szeged-Csanád Grosics Akadémia játékosaként. Úgy érzem, jól fogadtak a csapattársak, néhány játékost már régebb óta ismerek, így könnyen megy a beilleszkedés. Számomra az angol stadionokat idézi a Szent Gellért Fórum, kiváló körülmények között készülhetünk, minden feltétel adott az eredményes munkához

- mondta Ónodi Ákos.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.