Sport

Sikerrel vette első edzőmeccsét a Szeged-Csanád GA

Sikerrel vette első edzőmeccsét a Szeged-Csanád GA

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. január 19., péntek
Sikerrel vette első edzőmeccsét a Szeged-Csanád GA

Az NB II-es Szeged-Csanád Grosics Akadémia csapata jelenleg a törökországi Belekben edzőtáborozik.

Fotó: Szeged-Csanád Grosics Akadémia

 

A szegedi klub a héten számolt be róla, hogy kedden délután elindultak Törökországba játékosai. 

A tizenegynapos edzőtáborban három nemzetközi felkészülési mérkőzés vár a csapatra: január 19-én a koszovói első osztály második helyén álló KF Llapi, január 22-én az üzbég élvonalban második helyezett FC Nasaf, január 25-én pedig az osztrák Bundesligában hatodik Rapid Wien ellen gyakorolnak a szegediek.

Szerdán délelőtt már el is kezdődött a kemény munka, megtartották az első edzést. A kapusok egy speciális reflex szemüvegben végeztek külön gyakorlatokat.

A speciális szemüveg használata nagyobb fokú koncentrációt igényel az edzések során, mivel zavarja a kapusokat a tisztán látásban. Elsősorban azért használtuk most, hogy felgyorsítsuk a csapatjátékba való adaptációt, de a reflex gyakorlatoknál is nagyon jól működött. Ez az eszköz többször is előkerül majd a felkészülés során, hiszen elősegíti, hogy a hálóőrök jobban fókuszáljanak a labdára. A kapusok minden újdonságot szeretnek, ezért folyamatosan törekszünk a változatos gyakorlatokra

– árulta el Bagdi Ferenc, a Szeged-Csanád GA kapusedzője.

A pénteki napon sor került az első felkészülési mérkőzésre is, a koszovói első osztály második helyén álló KF Llapi ellen. A 13 órakor kezdődő találkozón a Szeged egy 1-0-ás győzelmet aratott. A meccs egyetlen gólja az 52. percben született, ekkor Márkvárt Dávid oldalszabadrúgása után a koszovóiak kapusa egy reflex mozdulattal középre ütötte ki a labdát, amit lesipuskás módon Klausz Milán közelről a hálóba juttatott.

A felkészülés jelenlegi szakaszában szerettük volna felmérni a játékosok fegyelmezettségét és aktuális formáját a pályán. Mindemellett a támadó és védekező alapelveinket, az átmeneteket és a labdavesztésre való reakciót is gyakoroltuk. A játékosaim nagyszerűen dolgoznak, ez a mérkőzés is ékes példát szolgált erre. Akadt ugyan néhány technikai hibánk, de ez előfordul a jelenlegi állapotban. A legfontosabb, hogy a játékosokban hatalmas a vágy és motiváció a fejlődés iránt. A szakmai stáb is keményen dolgozik, hogy segítse őket ebben. Elégedettek lehetünk azzal, amit elértünk, de van még min csiszolni. Örülök, hogy minden játékosunk egészséges!

- értékelte a találkozót Alekszandar Sztevanovics.

A következő meccs három nap múlva esedékes Alekszandar Sztevanovics együttese számára.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.