Sport

Biztató a jövőre nézve: Tobias Thulin is elkapta a fonalat (videó)

Biztató a jövőre nézve: Tobias Thulin is elkapta a fonalat (videó)

Nem egyszer skandálta nevét a Pick Aréna közönsége

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2 órája
Biztató a jövőre nézve: Tobias Thulin is elkapta a fonalat (videó)

Mint ismert, az OTP Bank - Pick Szeged 33-32-re győzte le hazai pályán a Nantes együttesét a Bajnokok Ligája 3. fordulójában. Tobias Thulin eddigi legjobb teljesítményét nyújtotta kék mezben ezen a találkozón.

 

Tobias Thulin volt a Pick Szeged első nyári igazolása. A svéd kapus a dán GOG Handbold csapatától érkezett a Tisza-partra. Három éves szerződést kötött a Szegeddel a 43-szoros svéd válogatott kapus, aki komoly nemzetközi rutinnal rendelkezik.

Thulin az Eger elleni 41-23-as hazai siker alkalmával debütált a Szeged színeiben. Minden eddigi mérkőzésen szerephez jutott. Az NB I-ben minden találkozón egy félidőt védett a svéd, hol Mikler Rolanddal, hol Nagy Martinnal befelezve a meccseket.

Hazai porondon még hibátlan a csapattal: a Gyöngyös, a Tatabánya, a Dabas és a Balatonfüred sem jelentett akadályt. Ezt megelőzően a legjobb szereplése talán a Gyöngyös ellen a második fordulóban volt látható. Több védésének köszönhetően, akkor már a szünetben tíz gól volt a szegediek előnye.

Fotó: Sólya Eliza

 

Bizonyítja miért szerződtették

Már a Barca elleni BL-rangadó alkalmával is voltak felvillanásai a svéd kapusnak: a második félidei védései reményt adtak arra, hogy az állandósult 3-4 gólos hazai előny csökkenjen, és meglegyen az esély a pontszerzésre.

A Nantes elleni kulcsfontosságú győzelem alkalmával Thulin még jobb napot fogott ki, Mikler Rolandnál is jobbat. A svéd kapus első játékrész végén bemutatott védései révén kettő volt a Kékek előnye a szünetben. Ezen hárítások közül az egyiket a forduló harmadik legszebbjének ítélte meg az EHF:

 

Hetest is hárított 24-24-es döntetlen állásnál, aminek köszönhetően 26-25-re visszatudta venni a vezetést a Pick Szeged, ez is egy kulcspillanat volt a csütörtöki mérkőzésen.

 

 

Tekintse meg az összefoglalót a svéd kapus védéseiről, amiket a Nantes elleni Bajnokok Ligája mérkőzésen mutatott be:

 

Nyitókép: Sólya Eliza

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.