Hírzóna

Választ kell találni a belváros hajléktalanproblémájára, véli Szegedinszki Krisztián

Választ kell találni a belváros hajléktalanproblémájára, véli Szegedinszki Krisztián

2019. október 8., kedd
Választ kell találni a belváros hajléktalanproblémájára, véli Szegedinszki Krisztián

Támogatja Nemesi Pál elképzeléseit a harmadik Tisza-híd kapcsán, valamint megoldást találna a belvárost sújtó hajléktalankrízisre Szegedinszki Krisztián, a 10-es választókerület egyéni képviselőjelöltje.

"Már egyetemistaként is érdekelt a közélet. Vajdasági származású vagyok, településfejlesztő geográfusként végeztem a Szegedi Tudományegyetemen, így a hivatásom a képviselői munkával teljesen összeegyeztethető" – mondta Szegedinszki. A képviselőjelölt keresztény konzervatív neveltetésben részesült, ezért ilyen szemléletben viszonyul környezetének eseményeihez is.

"Választókerületem a belváros és Öreg-Rókus városrész, az itt folytatott párbeszédek alatt pedig egyértelművé vált számomra, hogy pontosan milyen problémák jellemzik a 10-es választókerületet" – mondta a képviselőjelölt, aki szerint a belvárosban gondot okoz a csapadékvízelvezetés. "Számos alkalommal hívták a lakók a Szegedi Vízmű Zrt. munkatársait, akik a helyszínre ugyan kiérkeztek, de sajnos nem mindig sikerült megoldani, hogy ne kelljen bokáig gázolni a vízben a Szent István és a Lechner téren, valamint az Anna kútnál, amikor nagyobb eső esik" – számolt be. Emellett úgy látja, problémás a köz- és zöldterületek gondozása is. "Elhanyagolják a karbantartást, emiatt pedig akik szívesen töltenék az idejüket, azok például a Szent István téren nem tehetik meg" – mondta. Ennek egyik kiindulópontjaként a hajléktalanproblémát határozta meg. "A Szent István téren a piac asztalait és a padokat elfoglalják, ezért nem lehet rendeltetésszerűen használni ezeket a köztéri bútorokat" – mondta, majd hozzátette, olykor olyan szemetet hagynak hátra a hajléktalanok a padok közelében, hogy csak annak az eltávolítása után vehető igénybe némelyik pad. Szegedinszki a városban jelentős hiányosságnak látja, hogy nem épült fel a harmadik Tisza-híd, ezért támogatja Nemesi Pál független polgármesterjelölt elképzelését. "Reggelente én is szembesülök azzal, hogy megbénul a város, amin csakis a harmadik Tisza-híd felépítése segíthet" – mondta. Emellett fontosnak tartja, hogy Szeged megnövelje megtartóerejét. "Fontos a munkahelyteremtés, hiszen a jól képzett szakemberek, akik itt végzik felsőoktatási tanulmányaikat, a jövőben itt alapíthatnak családot, ha elhelyezkedni is itt tudnak" – fogalmazott.

AJÁNLJUK:

Batári Dávid: Meg kell tartani a szegedi egyetemistákat

Felszámolná a közlekedési káoszt Sebőkné Dobos Zsuzsanna

IKV-reformot sürget a belváros képviselőjelöltje

Korponyai Ernő fecskeházakkal tartaná a fiatalokat választókerületében

Szente László: Van egyfajta politikai kiábrándultság a jelenlegi városvezetéssel szemben

Több nőt szeretne a közéletbe Chovanecz Kata

Halkó Pál odafigyelne Alsóváros infrastrukturális és közösségi fejlesztésére is

Csorba Ágnes: Égetően fontos a Holt-Tisza rehabilitációja a Kecskés-telepen élőknek is

Ócsárolás helyett problémákat oldana meg Molnár István Attila

Kothencz János: Folytatni kell közösségépítést a lakótelepen

Tímárné Horváth Magdolna: Hely nélkül nincs közösségi élet

Módosítaná az építési szabályzatot a felsővárosi képviselőjelölt

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.