Politika

Botka Lászlóval alapíthat közös pártot Ujhelyi István

Botka Lászlóval alapíthat közös pártot Ujhelyi István

2022. október 3., hétfő
Botka Lászlóval alapíthat közös pártot Ujhelyi István

Az MSZP megreformálására tett kudarcos kísérlet után Szegeden találhat magának régi-új szövetségest Ujhelyi István.

Mint arról a SzegedMa beszámolt, Ujhelyi István vasárnap nyílt levélben jelentette be, hogy kilép az MSZP-ből. Az EP-képviselő távozása nagy port kavart a szocialisták körében, akik jelezték, pénzt és mandátumot követelnek Ujhelyitől.

Kudarcba fulladt reform

Mint ismert, Ujhelyi István a baloldal történelmi választási vereségét követően éles kritikával illette saját pártját, amelyet hervadt szegfűnek nevezett. Ezt követően egy névváltoztatási javaslattal állt elő az EP-képviselő: a Magyar Szocialista Pártot (MSZP) kreatív módon Magyar Szociáldemokraták Pártközösségére (MSZP) keresztelte volna át. Az MSZP nevének sikertelen megváltoztatása után a visszavont népszavazási kezdeményezésével került az országos sajtó középpontjába, majd feladta pártelnöki ambícióit, mondván az MSZP jelentős személyiségei "befeszültek" és nem vele képzelik el a párt vezetését.

Botka: szimpatikus, amit Ujhelyi tervez

Ujhelyi István mindezek után Szegeden találhat magának régi-új szövetségest Botka László személyében. Szeged polgármestere még júniusban adott PR-szagú interjút a Partizánnak, amelyben kitért Ujhelyi az MSZP megreformálására tett törekvéseire is. Botka leszögezte, segíteni szeretne Ujhelyinek, de az MSZP-be nem lépne vissza, mert „komolyabb embernek” tartja magát annál, semmint, hogy ki-be lépkedjen egy pártból. A polgármester hangsúlyozta, szimpatikusnak tartja, hogy Ujhelyi István a "néppel akar dolgozni".

Küldtünk kérdéseket Botka Lászlónak és Ujhelyi Istvánnak is arra vonatkozóan, hogy alapítanának-e közös pártot. Ha válaszolnak frissítjük a cikket, vagy újat írunk. 

https://www.youtube.com/watch?v=xbh_NrJukG8&ab_channel=Istv%C3%A1nUjhelyi

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.