Videó a cikkben!

Botka Lászlóval alapíthat közös pártot Ujhelyi István

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az MSZP megreformálására tett kudarcos kísérlet után Szegeden találhat magának régi-új szövetségest Ujhelyi István.

Mint arról a SzegedMa beszámolt, Ujhelyi István vasárnap nyílt levélben jelentette be, hogy kilép az MSZP-ből. Az EP-képviselő távozása nagy port kavart a szocialisták körében, akik jelezték, pénzt és mandátumot követelnek Ujhelyitől.

Kudarcba fulladt reform

Mint ismert, Ujhelyi István a baloldal történelmi választási vereségét követően éles kritikával illette saját pártját, amelyet hervadt szegfűnek nevezett. Ezt követően egy névváltoztatási javaslattal állt elő az EP-képviselő: a Magyar Szocialista Pártot (MSZP) kreatív módon Magyar Szociáldemokraták Pártközösségére (MSZP) keresztelte volna át. Az MSZP nevének sikertelen megváltoztatása után a visszavont népszavazási kezdeményezésével került az országos sajtó középpontjába, majd feladta pártelnöki ambícióit, mondván az MSZP jelentős személyiségei “befeszültek” és nem vele képzelik el a párt vezetését.

Botka: szimpatikus, amit Ujhelyi tervez

Ujhelyi István mindezek után Szegeden találhat magának régi-új szövetségest Botka László személyében. Szeged polgármestere még júniusban adott PR-szagú interjút a Partizánnak, amelyben kitért Ujhelyi az MSZP megreformálására tett törekvéseire is. Botka leszögezte, segíteni szeretne Ujhelyinek, de az MSZP-be nem lépne vissza, mert „komolyabb embernek” tartja magát annál, semmint, hogy ki-be lépkedjen egy pártból. A polgármester hangsúlyozta, szimpatikusnak tartja, hogy Ujhelyi István a “néppel akar dolgozni”.

Küldtünk kérdéseket Botka Lászlónak és Ujhelyi Istvánnak is arra vonatkozóan, hogy alapítanának-e közös pártot. Ha válaszolnak frissítjük a cikket, vagy újat írunk. 

Előző sztori

Elhunyt Budai László főosztályvezető

Következő sztori

Óriásit drágul az üzemanyag szerdától