Ujhelyi István vezető szerepet vállalna az MSZP-ben

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A szocialista EP-képviselő bejelentette: elindulna a társelnöki tisztségért az MSZP tisztújításán, egyúttal a párt átnevezését is kezdeményezte.

A választások óta szinte napról-napra egyre izgalmasabb nyilatkozatokat tesz Ujhelyi István. Az MSZP-s politikus április 3-án még úgy fogalmazott, hogy „Orbánisztán” lehet a felelős azért, ha nem nyernek, majd a történelmi vereséget követően a napokban a Blikknek adott interjújában beismerte,

NEM ÁLLANDÓ „HAZAÁRULÓZÁSRA” ÉS „ORBÁNISZTÁNOZÁSRA” VAN MOST SZÜKSÉG.

Ezt követően a szokásos heti nyílt levelében úgy fogalmazott,

az MSZP elhervadt szegfű,

ami szerinte nem azt jelenti, hogy a kaspóval együtt kell kidobni, hanem inkább új földet kell hozni, friss vízzel megöntözni és egy új virágot elültetni.

Ujhelyi István a hétfőn kiadott közleményében már továbbmegy és azt írja:

ha az újjászületés esélyét választjuk, abban kész vagyok vezetői szerepet vállalni”.

A szocialista politikus úgy véli, ha az MSZP valóban változtatni akar, akkor magán kell elkezdenie a változást.

Az EP-képviselő azt írta, a párt szombati választmányi ülésén kezdeményezte, hogy legyen az MSZP új neve “Esély – Magyar Szociáldemokraták Pártközössége”, és ne csak külsőségekben, de szervezeti működésben és a politikai ügyek fókuszában is érdemben változtassanak.

Tóth Bertalan távozik a párt éléről
Mint arról a SzegedMa is beszámolt, az MSZP választmánya szombaton értékelte az április 3-i országgyűlési választás eredményét, a tanácskozáson Tóth Bertalan társelnök bejelentette, nem indul újra a párt soron következő, őszi tisztújításán a társelnöki tisztségért.

Ujhelyi István szerint azután, hogy Tóth Bertalan – “erős erkölcsi és politikai tisztességről tanúbizonyságot téve” – bejelentette, nem indul újra a párt társelnöki tisztségéért, és a csapat tagjaként frakcióvezetőként folytatja, az általa javasolt irányváltás lehetősége és szükségessége is még inkább hangsúlyossá vált.

A politikus jelezte, hogy a következő időszakban személyes beszélgetések sorozatával fog támogatókat és javító szándékú észrevételeket gyűjteni a párt újjászületését szorgalmazó koncepciójához.

Előző sztori

Orbán Viktor: a munkának és a szakmunkának van jövője Magyarországon

Következő sztori

A Momentum csak bizonyos feltételek teljesülése mellett ülne be a parlamentbe