Politika

Ujhelyi István vezető szerepet vállalna az MSZP-ben

Ujhelyi István vezető szerepet vállalna az MSZP-ben

2022. április 25., hétfő
Ujhelyi István vezető szerepet vállalna az MSZP-ben

A szocialista EP-képviselő bejelentette: elindulna a társelnöki tisztségért az MSZP tisztújításán, egyúttal a párt átnevezését is kezdeményezte.

A választások óta szinte napról-napra egyre izgalmasabb nyilatkozatokat tesz Ujhelyi István. Az MSZP-s politikus április 3-án még úgy fogalmazott, hogy „Orbánisztán” lehet a felelős azért, ha nem nyernek, majd a történelmi vereséget követően a napokban a Blikknek adott interjújában beismerte,

NEM ÁLLANDÓ „HAZAÁRULÓZÁSRA” ÉS „ORBÁNISZTÁNOZÁSRA” VAN MOST SZÜKSÉG.

Ezt követően a szokásos heti nyílt levelében úgy fogalmazott,

az MSZP elhervadt szegfű,

ami szerinte nem azt jelenti, hogy a kaspóval együtt kell kidobni, hanem inkább új földet kell hozni, friss vízzel megöntözni és egy új virágot elültetni.

Ujhelyi István a hétfőn kiadott közleményében már továbbmegy és azt írja:

ha az újjászületés esélyét választjuk, abban kész vagyok vezetői szerepet vállalni".

A szocialista politikus úgy véli, ha az MSZP valóban változtatni akar, akkor magán kell elkezdenie a változást.

Az EP-képviselő azt írta, a párt szombati választmányi ülésén kezdeményezte, hogy legyen az MSZP új neve "Esély - Magyar Szociáldemokraták Pártközössége", és ne csak külsőségekben, de szervezeti működésben és a politikai ügyek fókuszában is érdemben változtassanak.

Tóth Bertalan távozik a párt éléről
Mint arról a SzegedMa is beszámolt, az MSZP választmánya szombaton értékelte az április 3-i országgyűlési választás eredményét, a tanácskozáson Tóth Bertalan társelnök bejelentette, nem indul újra a párt soron következő, őszi tisztújításán a társelnöki tisztségért.

Ujhelyi István szerint azután, hogy Tóth Bertalan - "erős erkölcsi és politikai tisztességről tanúbizonyságot téve" - bejelentette, nem indul újra a párt társelnöki tisztségéért, és a csapat tagjaként frakcióvezetőként folytatja, az általa javasolt irányváltás lehetősége és szükségessége is még inkább hangsúlyossá vált.

A politikus jelezte, hogy a következő időszakban személyes beszélgetések sorozatával fog támogatókat és javító szándékú észrevételeket gyűjteni a párt újjászületését szorgalmazó koncepciójához.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.