Politika

Itt a vége: Ujhelyi István kilép az MSZP-ből

Itt a vége: Ujhelyi István kilép az MSZP-ből

2022. október 2., vasárnap
Itt a vége: Ujhelyi István kilép az MSZP-ből

Ujhelyi István nyílt levében közölte, hosszú idő tépelődése, belső vajúdása és gyászmunkája után úgy döntött, kilép a Magyar Szocialista Pártból.

Az EP-képviselő nyílt levelében többek között azt írja, nem egy alkalommal próbálta felrázni az elmúlt években pártközösségét, amivel a párt vezetőinek érdekét sértette. Be kellett látnia, hogy nem tudja áttörni a „belső megkövesedés falát”.

Valami összeragaszthatatlanul eltört. Nem gondoltam volna, hogy valaha is így lesz. Hogy ennyi sebet tud ejteni egy darabokra hulló kapcsolat nemcsak rajtam, de minden bizonnyal közösségem testén is. Hosszú idő tépelődése, belső vajúdása és gyászmunkája után írom most ezeket a sorokat. Valami összeragaszthatatlanul eltört. Próbáltam fakírként létezni a szilánkokon, de egyszerűen nem megy tovább. Tízezerhatszáz-huszonhárom nap után elbúcsúzom a Magyar Szocialista Párttól. Igyekeztem legalább annyit visszaadni ennek a közösségnek az elmúlt évtizedekben, amennyit én tőle kaptam – hiszem, hogy ez sikerült. Tizennyolc évesen léptem az MSZP tagjai közé, az életem majd kétharmadában a második családom volt. Tagjainak és szavazóinak köszönhetem politikusi karrieremet, a mozgalomnak az örökké velünk maradó élményeimet. Mindezt soha nem fogom elfelejteni, hogyan is tehetném. Nem is tőlük köszönök el, hanem a mai MSZP mechanizmusaitól, szemellenzős jövőtlenségétől.

fogalmaz levelében a politikus.

Ujhelyi hozzáteszi, tudja, hogy mostani döntése akár azt is jelentheti majd: a következő európai parlamenti ciklusban már nem kap lehetőséget erre a szolgálatra.

Párttagságomat elengedve építem tovább az Esély Magyar Szociáldemokrata Közösség civil hálózatát, folytatom küzdelmemet a magyar érdekekért Európában és az európai értékekért Magyarországon.

közölte.

Füstbement terv

Mint arról a SzegedMa beszámolt, Ujhelyi István az ellenzék történelmi vereségét követően éles szavakkal illette saját pártját. Többek között azt mondta, hogy “az MSZP elhervadt szegfű, ami nem azt jelenti, hogy a kaspóval együtt kell kidobni, hanem inkább új földet kell hozni, friss vízzel megöntözni és egy új virágot elültetni.”

Az EP-képviselő nem sokkal később bejelentette, elindulna a társelnöki tisztségért az MSZP tisztújításán, egyúttal a párt átnevezését is kezdeményezte. Ujhelyi azt szerette volna elérni, hogy a Magyar Szocialista Pártot (MSZP) Magyar Szociáldemokraták Pártközösségére (MSZP) nevezzék át. Végül azonban nem jött össze a reform, a szocialista EP-képviselő akkor azt mondta, az MSZPjelentős személyiségei befeszültek és nem vele képzelik el a párt vezetését.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.