“Befeszültek” az MSZP-nél, Ujhelyi mégsem reformálja meg a pártot

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A szocialista EP-képviselő úgy látja, az MSZP jelentős személyiségei befeszültek és nem vele képzelik el a párt vezetését.

Mint arról a SzegedMa beszámolt, Ujhelyi István az ellenzék történelmi vereségét követően éles szavakkal illette saját pártját. Ujhelyi többek között azt mondta, hogy “az MSZP elhervadt szegfű, ami nem azt jelenti, hogy a kaspóval együtt kell kidobni, hanem inkább új földet kell hozni, friss vízzel megöntözni és egy új virágot elültetni.”

Az EP-képviselő nem sokkal később bejelentette, elindulna a társelnöki tisztségért az MSZP tisztújításán, egyúttal a párt átnevezését is kezdeményezte. Ujhelyi azt szerette volna elérni, hogy a Magyar Szocialista Pártot (MSZP) Magyar Szociáldemokraták Pártközösségére (MSZP) nevezzék át.

Most viszont úgy néz ki, mégsem indul az MSZP társelnöki posztjáért Ujhelyi István.

A 24.hu egy, a választmányi tagoknak küldött levél alapján értesült a politikus döntéséről. A lap szerint Ujhelyi a levelében többek között azt írta,

politikai közösségünk jelentős személyiségei befeszültek (…) egyértelművé tették számomra, hogy nem velem képzelik el a párt vezetését. Le is fagyott a belső rendszerünk, egyre inkább látszott, hogy ismét nem a kifelé való megerősödésünk, hanem a belső harcaink viszik el az energiát. Két út közül kellett tehát választanom: a politikacsinálás helyett házon belül harcolok meg igazamért, és ezzel hosszú hónapokra a belső megosztottságot szítom, vagy levonulok a pástról, és tudomásul veszem, hogy a párt egyes megyei es országos vezetői egyelőre nem támogatják a tényszerűen kockázatos, és a politikai habitusom miatt pörgős, azonnali változásokat. Az utóbbi mellett döntöttem. Lehet, hogy hibásan ítélem meg, de ilyen belső hangulatban az alábbi, teljes újjászületést szorgalmazó programom nem megvalósítható.

Ujhelyi hozzátette, döntésével utat enged Molnár Zsolt budapesti elnök elképzelésének, hogy Nemény András szombathelyi polgármester legyen az MSZP elnöke.

Előző sztori

Durván emelt a jegybank alapkamaton az MNB

Következő sztori

Nem áll le Tóth Péter: saját közösségében is kiverte a biztosítékot