Ujhelyi István fiókban tartja a népszavazási kérdését

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

égsem nyújtja be népszavazási kérdését az európai uniós tagság megerősítéséről Ujhelyi István, az MSZP-Párbeszéd európai parlamenti (EP-) képviselője. A politikus az MTI-nek hétfőn küldött közleményében azt írta, az ellenzék megosztottsága miatt “a fiókban hagyja” népszavazási kérdését.

Közleményében emlékeztetett: hétfő reggel a Jobbik hivatalosan is benyújtotta a Nemzeti Választási Bizottságnak saját népszavazási kezdeményezését Magyarország európai uniós tagságának megerősítése érdekében. Hozzátette: ő maga is hasonlóra tett javaslatot vasárnapi nyílt levelében.

,,A felesleges párhuzamosságok elkerülése miatt a saját javaslatomat ezért nem adom be, de a legfelsőbb fiókban tartom. A kérdést és a rá adott ellenzéki válasz szükségességét ugyanis az egyik legégetőbb problémának tartom továbbra is” – írta.


Javaslata szerinte megosztotta a kormányváltást akaró, az európai Magyarországot féltő tábort, de az ellenzéki közvélemény nem érti a probléma lényegét, ugyanis – mint írta – nem a népszavazás fogja kiszakítani Magyarországot az Európai Unióból, ,,hanem a nép szembefordulása, a hangulatának radikális megváltozása, amelyet a Fidesz évek óta mérgez és naponta szondáz”.

Úgy vélte, ha sikerrel jár ,,a hazugságra épülő fideszes agymosás”, akkor a hatályos törvények szerint meg sem kell kérdezni a választókat arról, hogy akarnak-e az európai közösség tagjai maradni, mert a fideszes kétharmad dönt majd az uniós kilépésről.

,,Az általam javasolt megoldás egy politikai póráz lenne a hatalom nyakán, mert akár csak néhány millió ember szavazata – és abban az igenek komoly többsége – már érdemben megakadályozhatja néhány évre, hogy Orbánék visszafordíthatatlan döntést hozzanak” – jegyezte meg.

Ujhelyi István kitért arra is, hogy ,,nevetséges, gyalázatos és méltatlan” a Momentum vádja, hogy a Fidesz megrendelésére cselekedne.

Előző sztori

Ritkítják a buszokat Hódmezővásárhely felé a tram-train miatt

Következő sztori

Megtörténik végre? Zivatar miatt adtak ki figyelmeztetést a megyére