Politika

Bőszen szapulta a szegedi városvezetés Binszki Józsefet, akiből most inkább alpolgármestert faragnak

Bőszen szapulta a szegedi városvezetés Binszki Józsefet, akiből most inkább alpolgármestert faragnak

2022. október 6., csütörtök
Bőszen szapulta a szegedi városvezetés Binszki Józsefet, akiből most inkább alpolgármestert faragnak

Pénteken nagy valószínűséggel megválasztja a közgyűlés Binszki Józsefet Szeged harmadik alpolgármesterének. Mint azt korábban megírtuk, a DK szegedi elnöke várospolitikai alpolgármesternek léphet elő és társadalmi megbízatásos jogviszonyban csinálná mindezt, így kevesebb lesz a tiszteletdíja, mint főállásban lenne. Botka László a napokban a Facebook-oldalán hálálkodott, mert Binszki József nagyobb szerepet vállal a várhatóan nehéz időkben.

Látszólag minden olajozottan működik a torony alatt, érdemes azonban felidézni, hogy is jutottunk idáig, mert lehet, hogy a látszat csal, vagy ahogy a mondás tartja: a barátaim mögöttem, az ellenségeim a szemem előtt legyenek.

Egy éve még egymást szapulták

Nem volt mindig ilyen harmonikus a helyi DK és a szegedi városvezetés kapcsolata. Szinte napra pontosan egy évvel ezelőtt attól volt hangos az ellenzéki előválasztás szegedi kampánya, hogy Nagy Sándor momentumos alpolgármester szüntelenül szapulta Binszki Józsefet, aki a Csongrád-Csanád megyei 1-es választókerületben szállt ringbe a szocialista Szabó Sándor kihívójaként. Nagy arra hívta fel a figyelmet több ízben is, hogy a József Attila sugárúton és a Szőregi úton sem lenne helyes fákat kivágni azért, hogy az utat szélesítsék – amelynek ötletét Binszki a Partizán által szervezett jelölti vitában is felvetette. 

Binszki röviddel a posztot követően kommentben reagált: “»A kivágott fákat pótoltuk.« Hányszor hallottam ezt a Te szádból, Alpolgármester Úr.” – írta egy mosolygós emoji kíséretében a DK helyi elnöke. A bejegyzéshez Binszki párttársa, Fodor Antal is hozzászólt, ő még Mihálik Edvinnek is odaszúrt.

Az előválasztást végül Szabó Sándor magabiztosan megnyerte Binszkivel szemben és az április 3-ai országgyűlési választáson is egyéni mandátumot szerzett.

Taktikázás a dorozsmai időközin

Szintén egy izgalmas fejezet volt a városvezetés és a DK viszonyában a júniusi kiskundorozsmai időközi választás. Mint ismert, azért volt szükség időközi választásra, mert lemondott önkormányzati képviselői tisztségéről Mihálffy Béla, miután április 3-án elnyerte a szavazók bizalmát és országgyűlési képviselőnek választották a megye 2-es számú választókörzetében.

A Fidesz-KDNP elsőként mutatta be jelöltjét, Ruzsa Rolandot. A baloldal csak napokkal később jelentette be, hogy Komjáti Zoltánt támogatják.

Lapunk több, egymástól független forrásból is úgy értesült, azért Komjátit indította a városvezetés, mert Botka meg akarta erősíteni többségét a közgyűlésben, ugyanis a polgármester összeszólalkozhatott a DK-s képviselőkkel, így rájuk nem minden szavazásnál számíthat.

Az időközit végül Ruzsa Roland toronymagasan megnyerte, a szavazatok több mint 60 százalékát bezsebelve. Egyébként Komjáti kampánya érezhetően házon belül sem volt zökkenőmentes, szinte bújtatták, a képviselő a szavazás napján pedig voksolni sem ment el, mivel nem a körzetben él.

Binszki többször is szembement Botkával

Binszki József több korábbi megnyilvánulásából az szűrődött le, hogy nem felhőtlen a viszonya Botkáékkal. Korábban például elsőként Binszki tagadta, hogy a Mars téri óvodát bezárják, holott előtte egyáltalán nem ezek voltak sem a kilátások, sem a városvezetés álláspontja.

A CSEREPES SORI PIAC ÁRVERÉSRE BOCSÁTÁSAKOR IS BINSZKI FEJEZTE KI EGYEDÜL NEMTETSZÉSÉT A BALOLDALI KÉPVISELŐK KÖZÜL, AMIÉRT SZERINTE IS BŐVEN ÁRON ALULI KIKIÁLTÁSI ÁRON AKARTÁK ELADNI AZT.

Mindezek fényében izgalmas helyzet állhat elő a városvezetésben, ha pénteken alpolgármesterré választják a DK helyi elnökét.

A közgyűlésről percről percre frissülő helyszíni tudósítással jelentkezik a SzegedMa!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.