Közélet

Nem bízik vakon Botkában a szegedi DK

Nem bízik vakon Botkában a szegedi DK

2022. június 27., hétfő
Nem bízik vakon Botkában a szegedi DK

Szerkesztőségünk információi szerint azért Komjáti Zoltánt támogatta önkormányzati képviselőnek a városvezetés, mert Botka meg akarta erősíteni többségét a közgyűlésben, ugyanis a polgármester összeszólalkozhatott a DK-s képviselőkkel, így rájuk nem minden szavazásnál számíthat.Vagy ha mégis, annak ára lehet!

Mint arról mi is beszámoltunk, az igencsak kétes múlttal rendelkező Komjáti Zoltán elvesztette a választásokat a fideszes Ruzsa Rolanddal szemben. Méghozzá nem is kicsit, minden körzetben a kormánypártok jelöltje nyert, összesen közel 60%-al győzött a jobboldali jelölt.

Komjáti kampánya érezhetően házon belül sem volt zökkenőmentes, szinte bújtatták, a képviselő a szavazás napján pedig voksolni sem ment el, mivel nem a körzetben él, hanem 60 kilométerrel arrébb.

Megkérdeztünk néhány önkormányzati képviselőt, hogyan értékelik az eredményt.

Mihálik Edvin zöldtanácsnokot telefonon értük el. Ő szűkszavúan annyit válaszolt: sok sikert kíván a megválasztott képviselőnek a munkához. Meg szerettük volna kérdezni, milyen sűrűn egyeztet a helyi Momentum a városvezetéssel a napirendi pontokról - már ha egyeztet -, erre azonban cikkünk megjelenéséig nem kaptunk választ.

Bővebb választ adott lapunknak ugyanakkor a DK-s Binszki József képviselő, aki azt mondta: ,,A Fidesz idei, országgyűlési választáson megmutatkozott brutális erőfölénye látszik a dorozsmai, de az ország egyéb időközi helyhatósági választásainak eredményén is."

Bár meglátása szerint árnyalja a képet az alacsony részvételi arány, az azonban világosan látszik, hogy taroltak a kormánypártok. Ebből pedig szerinte le kell vonni a tanulságot, hogy eredményesek lehessenek 2024-ben.

Mindezen túl Binszki gratulált Ruzsa Rolandnak és sok sikert kívánt neki.

Arra a kérdésre, hogy a Demokratikus Koalíció (DK) milyen sűrűn egyeztet a városvezetéssel a várost érintő ügyekről, azt mondta, ahogy a többi frakció, úgy ők is rendszeresen egyeztetnek. Ezt számos, ezzel foglalkozó, általunk írt cikkel igyekezett Binszki alátámasztani. Ez azért is hangzik érdekesen, mert Binszki több korábbi megnyilvánulásából nem ez szűrődött le. Például korábban elsőként Binszki tagadta, hogy a Mars téri óvodát bezárják, holott előtte egyáltalán nem ezek voltak sem a kilátások, sem a városvezetés álláspontja.

A Cserepes sori piac árverésre bocsátásakor is Binszki fejezte ki egyedül nemtetszését a baloldali képviselők közül, amiért szerinte is bőven áron aluli kikiáltási áron akarták eladni azt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.