Politika

A DK szembemegy Botkával: Binszki többért adná el a Cserepes sori piacot!

A DK szembemegy Botkával: Binszki többért adná el a Cserepes sori piacot!

2021. október 7., csütörtök
A DK szembemegy Botkával: Binszki többért adná el a Cserepes sori piacot!

Tovább fokozódik a feszültség a Cserepes sor elárverezését illetően: A szegedi Fidesz és Szabó Bálint után a DK is hibás döntésnek gondolja, hogy a Cserepes sori piacot privatizálják. Binszki József a közösségi oldalán közzétett posztjában azonban ennél tovább megy: konkrét javaslatokkal áll elő.

Az elmúlt napok önkormányzati bizottságainak ülései megadták az alaphangulatot a péntek reggeli közgyűlésnek, aminek a legfajsúlyosabb pontja a Cserepes sori piachoz tartozó parkoló és lakóegység elárverezésre bocsátásának előterjesztése. A javaslat szerint az értékbecsléssel és az önkormányzat üzletrészével együtt 466 milliós kikiáltási áron adnák el a megjelölt területet, a vásárló pedig a Cserepes sori Piac Kft. részévé is válik, így a társasághoz tartozó megmaradt ingatlanokból is nagyot szakíthatna. A helyi ellenzék és a független Szabó Bálint is változatlanul a mutyizás gyanújával él.

A Jogi, Ügyrendi és Közbiztonsági Bizottság ülésén az előterjesztéstől tartózkodó Binszki József azonban most konkrét véleményt mondott: ami a Cserepes sori piaccal történni készül, az ,,a 90-es évek rossz emlékű privatizációját" jellemezte. Akkor is a gazdasági társaságokat ,,piaci áron" (sic!) adták el, hogy aztán az új tulajdonosok azt feldarabolva és úgy értékesítve horribilis összegeket tegyenek zsebre.

,,Nem követhetjük el ezt a hibát 30 évvel később a Cserepes sori piaccal kapcsolatban." - írja posztjában Binszki.

Felszámolni és felértékelni - a DK szerint ez a helyes megoldás

Binszki szerint az lenne a megoldás, ha a Cserepes sori Piac Kft. végelszámolás alá kerülne és minden ingóságot ,,a kerítésektől a pavilonig" eladna az önkormányzat, illetve megvásárolná azokat a kisebbségi tulajdonosoktól - vagy megszüntetné a közös tulajdonokat. A fizikailag és jogilag letisztított területet ugyanis így tízszeres áron, 3,5-4 milliárd forintért lehetne eladni. ,,Mi, a szegedi DK csak egy ilyen megoldást tudunk támogatni!" - írja posztjában a képviselő.

Hogy a szegedi DK ettől függetlenül tartózkodni fog-e az érintett előterjesztés megszavazásától, vagy egyértelműen nemmel szavaz-e, az holnap derül ki. Az viszont borítékolható, hogy nagy csaták lesznek a Városházán.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.