Alpolgármester lehet Binszki József

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Várospolitikai alpolgármesternek léphet elő a DK szegedi elnöke, amennyiben október 7-én megválasztja a közgyűlés. Az önkormányzat tájékoztatása szerint Binszki József társadalmi megbízatásos jogviszonyban csinálná mindezt, így kevesebb lesz a tiszteletdíja, mint főállásban lenne.

A Demokratikus Koalíció frakcióvezetője a kulturális, oktatási és szociális intézmények működését felügyelné alpolgármesterként. Az önkormányzati hírportálnak azt mondta, Szegedért fog dolgozni, ezért reméli, hogy valamennyi képviselő támogatja majd a tisztségében, hiszen a város érdeke a hatékonyabb városvezetési struktúra visszaállítása.

Binszki hozzátette, Szeged önkormányzata eleve egy 1+3 fős vezetési modellre lett felépítve, tehát a harmadik tisztség nem újdonság, mindig is szerepelt a szervezeti és működési szabályzatban. Szerinte a mostani időszak különleges volt, mert csak két alpolgármestere volt a városnak.

 

Előző sztori

Átadták a makói kórház felújított belgyógyászati osztályát

Következő sztori

Nem marad el Tóth Gabi szegedi fellépése