Balhé

Ezek voltak 2020 legnagyobb szegedi botrányai

Ezek voltak 2020 legnagyobb szegedi botrányai

2020. december 27., vasárnap
Ezek voltak 2020 legnagyobb szegedi botrányai

Egymást taposták az emberek, hogy húsvéti áruhoz jussanak Szegeden

Áprilisban képriporttal számoltunk be arról, hogy a szellős, jelentős részben szabadtéri piacok helyett a bevásárlóközpontokba kényszerültek a húsvétra készülő szegediek, miután Botka László egy hirtelen ötlettől vezérelve bezáratta a Mars teret is.

Rabló lett a szegedi jogászból, akit a Vásárhelyi önkormányzat alkalmazott

Májusban bejárta az országos sajtót a hír, miszerint az elkövetéstől számított egy órán belül elfogták a Csongrád megyei rendőrök azt az 51 éves szegedi férfit, aki egy virágboltot rabolt ki, és korábban egy postánál is próbálkozott a Tisza-parti városban.

Később kiderült, hogy a tettes a Hódmezővásárhelyi önkormányzatnál dolgozott, ráadásul már akkor botrányok övezték a szegedi jogászból lett rabló munkáját. A férfi alkoholista és szerencsejáték-függő is, kollégái szerint olyannyira, hogy teljesen megbízhatatlan és gyakorlatilag munkaképtelen volt. Márki-Zayék mégsem váltak meg tőle, inkább átpapírozták az egészet.

„Sumákba” szervezett politikai akció bújhat meg a Rovó-ügy mögött

Ugyancsak májusban írunk arról, hogy nagy hévvel támadt neki Rovó Lászlónak az orvosi kamara helyi és országos szervezete, miután kiderült, hogy a rektor megfertőződött az új koronavírussal, és megvádolták, hogy karantén helyett műteni indult. (Nem is kellett karanténba vonulnia, és azt sem tudta, hogy beteg – a szerk.)  A sajtóban alaposan beharangozott etikai vizsgálatból végül mindeddig semmi nem lett – üzent is azonnal Botka László újságja az illetékeseknek. A részletekről ITT olvashat.

Összeférhetetlenség a szegedi bíróságon

Júniusban elsők között számoltunk be arról, hogy azonnali hatállyal leváltották a Szegedi Törvényszék elnökét. Az Országos Bírósági Hivatal még januárban indított vizsgálatot a Szeviép-ügy vádlottjait felmentő bírák ellen. A vizsgálati jelentés eredményeként az OBH elnöke visszavonta dr. Tárkány-Szűcs Babett, a Szegedi Törvényszék elnökének vezető megbízását, valamint további egy érintettel szemben fegyelmi eljárás kezdeményezésére került sor.

Akár húsz évet is kaphat a szocialista képviselő

Júliusban Joób Márton, szocialista önkormányzati képviselő botránya szolgáltatott napi témát olvasóinknak. Mint azt megírtuk, Joóbot és társait hosszú nyomozási folyamat után negyedmilliárd forintos adócsalással vádolják. Amennyiben megállapítható a bűnösségük, 5-20 évig terjedő szabadságvesztés lehet a büntetés mértéke.

Ráadásul a legutóbbi hírek szerint meghosszabbította a bíróság Joób Máron letartóztatását, a politikus így január 30-ig biztosan börtönben marad - tudta meg a Délmagyar. A hét vádlottból kettőnél bűnügyi felügyeletet rendeltek el, a többiek ugyanúgy január végéig maradnak rács mögött, mint Joób Márton.

Vak férfivel izmozott egy biztonsági őr

Októberben a Bors cikke alapján számoltunk be arról, hogy súlyos árat kellett fizetnie egy újonc biztonsági őrnek, akit azért menesztettek a munkájából, mert atrocitásba keveredett egy középkorú férfival az egyik szegedi plázában.

A látássérült Szabolcs a vakvezető kutyájával érkezett a bevásárlóközpontba, de a biztonsági őr az útjukat állta.

MEGÁLLÍTOTT, HOGY NEM MEHETEK BE A KUTYÁMMAL, DE ELŐSZÖR NEM IS TUDTAM, HOGY KI BESZÉL HOZZÁM. AZT HITTEM, HOGY EGY VÁSÁRLÓ. AZTÁN ORDÍTVA AZT SZAJKÓZTA, HOGY NEM LEHET BEMENNI KUTYÁVAL, MENJEK KI. PEDIG ELVISEN NAGY BETŰVEL SZEREPEL, HOGY VAKVEZETŐ. AZTÁN AZT IS MONDTA, HOGY VEGYEM AZ ÖLEMBE A 32 KILÓS KUTYÁT

– mesélte a lapnak a 46 esztendős Kurucsai Szabolcs, aki 11 éve vesztette el a látását. Azóta 70 ezer gyereknek tartott előadást az elfogadásról.

A Cserepes sori piac kálváriája

December elején megírtuk, hogy az önkormányzat a Cserepes sori piac bezárását tervezi. Terepszemlénk alkalmával az egyik elkeseredett kereskedő Ceaușescu Romániájához hasonlította az önkormányzat módszereitMásnap beszámoltunk arról, hogy a szegediek többsége ragaszkodik a piachoz, ami nem csak sokak megélhetését biztosítja, de nagyon sok embernek kínál megfizethető vásárlási lehetőséget. A szegedi Fidesz álláspontja szerint, ha már bezárják a piacot, akkor szociális bérlakásokat kellene felhúzni a területen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.