Kirúgták a vak férfivel izmozó szegedi biztonsági őrt

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Súlyos árat kellett fizetnie egy újonc biztonsági őrnek, akit azért menesztettek a munkájából, mert múlt hét csütörtökön atrocitásba keveredett egy középkorú férfival az egyik szegedi plázában - írja a Bors.

A látássérült Szabolcs a vakvezető kutyájával érkezett a bevásárlóközpontba, de a biztonsági őr az útjukat állta.

MEGÁLLÍTOTT, HOGY NEM MEHETEK BE A KUTYÁMMAL, DE ELŐSZÖR NEM IS TUDTAM, HOGY KI BESZÉL HOZZÁM. AZT HITTEM, HOGY EGY VÁSÁRLÓ. AZTÁN ORDÍTVA AZT SZAJKÓZTA, HOGY NEM LEHET BEMENNI KUTYÁVAL, MENJEK KI. PEDIG ELVISEN NAGY BETŰVEL SZEREPEL, HOGY VAKVEZETŐ. AZTÁN AZT IS MONDTA, HOGY VEGYEM AZ ÖLEMBE A 32 KILÓS KUTYÁT

– mesélte a lapnak a 46 esztendős Kurucsai Szabolcs, aki 11 éve vesztette el a látását. Azóta 70 ezer gyereknek tartott előadást az elfogadásról. 

Mint mondta, leginkább a stílus és a hangnem esett neki rosszul.

– Az általános szabály szerint a nagytestű kutyák nem jöhetnek be az épületbe, ezért a kollégánk rászólt a látássérült férfira, akivel szóváltásba keveredett.

Egy újoncról van szó, akinek alapvetően az volt a feladata, hogy a bejáratnál ellenőrizze azt, hogy minden érkező vendég visel-e maszkot. Azt sajnos nem vette figyelembe, hogy a vakvezető kutyák természetesen kivételt képeznek a szabály alól, szakmai­lag rosszul mérte fel a helyzetet 

– nyilatkozta a Borsnak a biztonsági cég szakmai vezetője.

Az ügyet azonnal kivizsgálták, az érintett őrt pedig azonnal kirúgták. A történtek óta Szabolcs is felvette a kapcsolatot a cég vezetőjével. Megbeszélték, hogy

a látássérült férfi a jövőben érzékenyítő előadást fog tartani a biztonsági cég alkalmazottjainak. 

Magyarországon egyébként vakvezető kutyával bárhova be szabad menni, ebből korábban nem volt problémája Szabolcsnak sem.

Előző sztori

Háromszor is kidőlt fákhoz kérték a megye tűzoltóinak a segítségét

Következő sztori

Az elhunytak többsége szívbeteg volt