A Ceaușescu-rendszerre emlékezteti a Cserepes sor egyik kereskedőjét a szegedi önkormányzat

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A bezárásra ítélt Cserepes sori piac kereskedői szerint a kisemberek megélhetését teszi tönkre a város, ráadásul nem is nyújtanak segítséget nekik.

Mint arról lapunk is beszámolt, a veszteséges működésre, a vásárlási szokások megváltozására és a kereskedők eltűnésére hivatkozva tett javaslatot a Cserepes sori piac bezárására a Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Osztályának vezetője.

Kedden délelőtt terepszemlét tartottunk a vásártéren, hogy megkérdezzünk néhány kofát arról, mi a véleményük a piac bezárásáról. Többségük nem mert nyilatkozni, mert attól félt, hogy újabb retorzió éri őket, ha elmondják a véleményüket a nyilvánosság előtt.

Egyedül Banika Petra állt kameránk elé, aki elmondta, a kereskedők nem önszántukból hagyták el a piacot, hanem egyszerűen elküldték őket. Szót ejtett arról is, hogy hivatalosan semmilyen értesítést nem kaptak a piac bezárásáról, csupán a médián keresztül értesültek a szomorú hírről.

– Pár évvel ezelőtt virágzott a piac. Ez a szegény emberek piaca, nem milliárdokról beszélünk, hanem a megélhetésünkről, a mindennapi kenyerünkről van szó – kesergett a kereskedő, aki elmondása szerint Romániában átélte a Ceaușescu-rendszert, az 1989-es forradalmat és most, 30 évvel ezután ugyanezeket az időket tapasztalja meg Szegeden is.

Előző sztori

Menetjegyeket és bérleteket kértek a díszkivilágítás felkapcsolásához

Következő sztori

Szájer József elismerte, hogy részt vett azon a brüsszeli házibulin, amelyre lecsapott a rendőrség