Így háborog a város a Cserepes sor bezárása miatt

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Összegyűjtöttük a legérdekesebb véleményeket a Cserepes sori piac bezárásának hírére.

Hétfőn írtuk meg, hogy az önkormányzat a Cserepes sori piac bezárását tervezi. Nem túlzás, forr a levegő, a kereskedők egyike Ceaușescu Romániájához hasonlította az önkormányzat módszereit, de levelek és hozzászólások tucatjai mutatják, hogy a szegediek többsége hallani sem akar a piac bezárásáról.

A kommentekből és a hozzánk küldött levelekből is kiderült, hogy a többség ragaszkodik a piachoz, ami nem csak sokak megélhetését biztosítja, de nagyon sok embernek kínál megfizethető vásárlási lehetőséget.

Ez utóbbi bejegyzés már csak azért is érdekes, mert kedden, amikor a piaci árusokkal beszélgettünk, egyértelműen ezt mondták ők is: megérzésük szerint a területre fájhat a foga az önkormányzatnak.

Egyik kommentelőnk egy érdekes kérdést feszegetett, ami magyarázatot adhat a piac vezetése és a kereskedők közötti évek óta tartó vitára, illetve a radikális bérletidíj-emelésre is.

Úgy tűnik, van még egy csavar történetben. Egy uniós támogatás miatt az elmúlt években nem lehetett bezárni a piacot – állítja a Cserepes sori viszonyokat láthatóan jól ismerő egyik kommentelő.

Kérdéseinket elküldtük az önkormányzatnak, a Piac és Városkép Kft.-nek, a régi és új igazgatónak is. Ha választ kapunk, megírjuk.

Videó!
Előző sztori

Elkezdődött a vásárhelyi villamosvonal tesztelése!

Következő sztori

Már láthatók a szegedi betlehemkészítő pályázatra érkezett alkotások