Még több építkezést ígért Botka László 2019-re

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Liget felújítása hónapok óta csúszik, de a 2019-es évre még több építkezést ígért Botka László polgármester csütörtökön a Városházán.

A Közéleti Kávéház immár tradicionálisan Botkát látja vendégül az év szezonnyitóján. Ez az az esemény, melyen a polgármester összegzi az elmúlt évet, majd a kezdődő év teendőiről számol be.

A polgármester kiemelte, hogy 2019-ben fontos évfordulót ünnepel Szeged, hiszen 300 évvel ezelőtt kapta meg a város a szabad királyi város címet. Ennek kapcsán beszámolt arról, hogy a lézerközpont melletti Science Parkot az önkormányzat hozza létre.

Az idei évre vonatkozóan azt is kifejtette, hogy ha a 2018-as évre azt mondta, nem lesz senkinek se építkezési hiánya, akkor ez 2019-ben hatványozottan igaz lesz.

“A beruházásaink döntő része időben elkészült” – fogalmazott a polgármester. Emlékezetes, hogy a Tisza Lajos körút munkálatai rengeteget csúsztak, az indoklás szerint azért, mert a munkaterületen közműkorszerűsítésre volt szükség, amivel eleinte nem számoltak. A kaotikus beruházás során szegedi vállalkozások is veszélybe kerültek. Ősz helyett az év végére sikerült átadni a kiskörút megújult szakaszát a Petőfi sugárút és a Boldogasszony sugárút között.

Továbbá a Liget felújítása szeptember óta csúszik, erről ősszel azt mondta a városháza, hogy az esős tavaszi időjárás miatt nem tudtak haladni és kellett újabb eszközöket beszerezni, végül szilveszterre ígérték, hogy befejezik a közkedvelt parkot, de a mai napig nem látni, hogy mikor fejezik be a beruházást.

A csúszások kapcsán Botka elmondta, kötbérigényét be fogja nyújtani a város, ahogy ez eddig mindig megtörtént.

Az idei költségvetés kapcsán a polgármester elárulta, hogy várhatóan február közepén szavaz a közgyűlés a tervezetről. Erről annyit árult el, hogy a főösszeg bőven 80 milliárd forint feletti lesz.

A hallgatóság a beszélgetés végén feltehette kérdéseit a polgármesternek.

Ahogy olvasónkat, úgy a sorok közt helyet foglalókat is érdekelte, hogy mi lesz a Széchenyi térrel. Szavazásunkon kiderült, hogy a szegediek többsége szeretné, ha mostani elrendezésében maradjon a tér, sokaknak nem tetszett az utóbbi hetekben nyilvánosságra hozott koncepció.

Botka erre azt mondta, hogy anonim pályázati elbírálás során választották ki ezt a tervet szakemberek, de ez csak annyit jelent, hogy ez az elgondolás mentén kezdik el tervezni a tér felújítását.

Szóba került Lázár János kijelentése is, miszerint a szegedi város vezetése szervezett bűnözői körök kezében van. Ezt az állítást Botka lesöpörte. A parkolóbotrányról is érdeklődtek a hallgatók, mire a polgármester azt mondta, hogy a címzetes főjegyző, Mózes Ervin – akit a Gyulai Járásbíróság ítélt el nem jogerősen felfüggesztett büntetésre tavaly – hosszú évek óta tisztességesen végezte a munkáját a városházán.

Az önkormányzat a következő hetekben kérdőívet postáz minden szegedi háztartásba, melyben arról adhatnak visszajelzést a város lakói, hogy milyen beruházásokat tudnak elképzelni Szegeden.

Előző sztori

Van még melegebb kabátja? Pénteken szüksége lesz rá

Következő sztori

Több mint 4100-an jutottak be keresztféléves képzésre a felsőoktatásban