Közélet

Tápai Péter: a szocialista városvezetés alkalmatlan

Tápai Péter: a szocialista városvezetés alkalmatlan

2019. január 11., péntek
Tápai Péter: a szocialista városvezetés alkalmatlan

A beruházások csúszása kapcsán Tápai Péter, a Fidesz szegedi alapszervezetének alelnöke alkalmatlannak nevezte a szocialista városvezetést pénteken a ligetben.

"Nem szeretném megszokni, hogy Szegeden ez rendszerszintű probléma legyen" – utalt a beruházások csúszására Tápai Péter, a Fidesz szegedi alapszervezetének alelnöke, majd felidézte, hogy a Tisza Lajos körút felújítása, korábban pedig a villamosprojekt is csúszott. "Ez nem feltétlen a kivitelezők hibája, nem szeretném megbántani azokat, akik itt megpróbálnak valamit létrehozni ebben a kellemetlen, hideg időben. Inkább arra szeretnék rámutatni, amit már régóta próbálok bizonyítani.

Szakmaiatlan, rossz időben történő kiírás és ezeknek az összessége jelzi azt, hogy a városban a csúszások kapcsán mind az itt élők, mind a vállalkozók szenvednek ettől a késéstől" – fogalmazott Tápai.

"Ha körülnézünk, nemigen látható az az egymilliárd forint, amit itt elköltöttek. Azonban ha elnézek a liget másik oldalára, akkor eszembe jut ez a 2010-es, a polgármester úr által meghatározott jellem, hogy városépítő Botka Lászlóként aposztrofálta magát. Ellenben a legelső alkalommal, amikor megszerezte a vigadó tulajdonjogát, akkor lebontotta azt.

Ha mindezt figyelembe vesszük, akkor megállapítható, hogy alkalmatlanok a város vezetésére és reméljük, hogy ennek rövid időn belül vége lesz" – mondta.

Ismeretes, hogy a Liget felújítását októberig be kellett volna fejezni, azonban a határidőt egyre csak tolták, mire azt közölte a városháza: várhatóan szilveszterre elkészül a milliárdos beruházás. Az azonban nem derült ki, hogy melyik szilveszterre, hiszen lassacskán január közepe van. Nagy Sándor alpolgármester a decemberi közmeghallgatáson arról beszélt, hogy a városházán volt, aki optimista a szilveszteri időpontot illetően, mások kevésbé hittek a sikerben és sajnos nekik lett igazuk. Az ősszel, amikor már szembe tűnt, hogy nem a megfelelő tempóban haladnak a munkálatok, akkor az esős májusi időjárással magyarázták a csúszást.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.