Eljött a várva várt nap: mától mindkét irányban járható a Tisza Lajos körút

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

December elsején megvalósul, amit október végére ígért az önkormányzat, így a Szentháromság utcára és a Boldogasszony sugárútra is mindkét irányból be lehet hajtani.

Több mint egy hónapos csúszás után, végre járható lesz mindkét irányban a Tisza Lajos körút.

– A 2018.12.01-én életbelépő forgalomtechnikai változás során a Tisza Lajos körúton kétirányú forgalom lesz, egy-egy sávon – olvasható az önkormányzat péntek délután kiadott közleményében.

– Biztosított lesz, a Tisza Lajos körút felöl, a Boldogasszony sugárútra és a Szentháromság utcára történő kanyarodás, mindkét irányból. A Boldogasszony sugárút felöl továbbra is csak jobbra lehet kanyarodni. A Szentháromság utca felöl a Tisza Lajos körútra, biztosított lesz a kanyarodás mindkét irányba, egy sávból. A Jókai utca felöl mindkét irányban biztosított lesz a kanyarodás, a Tisza Lajos körútra, egy sávból. A Ságvári Gimnázium előtt megállási tilalom lesz érvényben, kivéve a mentőknek és a betegszállító járműveknek – írják.

A Bódogh János utcai ideiglenes megálló megszűnik, a 36, 32-es buszok a Földváry utcában, a Honvéd téri végállomáson fognak megállni és a Tisza Lajos körút felé fordulnak vissza. A Tisza Lajos körúti buszmegállók megnyitásra kerülnek, egyelőre az eredeti helyük mellett. A Petőfi Sándor sugárút 5. sz. előtti ideiglenes buszmegálló továbbra is üzemben marad, a Gogol utcai buszmegálló megnyitásáig.

Az egyéb korlátozások továbbra is érvényben maradnak

A jelzőlámpák sárgán fognak villogni, a közlekedőknek a kihelyezett KRESZ táblák utasításait kell betartaniuk. A környező utcákat érintő egyéb korlátozások (például a Vitéz utcában és a Szentháromság utcában) megszüntetésre kerülnek.  A közlemény végén megjegyzik, hogy a projekt tervezett befejezési dátuma 2018. december 31.

Előző sztori

Legalizálják Luxemburgban a marihuána-fogyasztást

Következő sztori

Az ünnepi időszak veszélyeire figyelmeztettek a csongrádi rendőrök és mentősök

Legutóbbi hasonló cikkek