Közélet

Eljött a várva várt nap: mától mindkét irányban járható a Tisza Lajos körút

Eljött a várva várt nap: mától mindkét irányban járható a Tisza Lajos körút

2018. december 1., szombat
Eljött a várva várt nap: mától mindkét irányban járható a Tisza Lajos körút

December elsején megvalósul, amit október végére ígért az önkormányzat, így a Szentháromság utcára és a Boldogasszony sugárútra is mindkét irányból be lehet hajtani.

Több mint

egy hónapos csúszás után

, végre járható lesz mindkét irányban a Tisza Lajos körút. - A 2018.12.01-én életbelépő forgalomtechnikai változás során a Tisza Lajos körúton kétirányú forgalom lesz, egy-egy sávon - olvasható az önkormányzat péntek délután kiadott közleményében. - Biztosított lesz, a Tisza Lajos körút felöl, a Boldogasszony sugárútra és a Szentháromság utcára történő kanyarodás, mindkét irányból. A Boldogasszony sugárút felöl továbbra is csak jobbra lehet kanyarodni. A Szentháromság utca felöl a Tisza Lajos körútra, biztosított lesz a kanyarodás mindkét irányba, egy sávból. A Jókai utca felöl mindkét irányban biztosított lesz a kanyarodás, a Tisza Lajos körútra, egy sávból. A Ságvári Gimnázium előtt megállási tilalom lesz érvényben, kivéve a mentőknek és a betegszállító járműveknek - írják. A Bódogh János utcai ideiglenes megálló megszűnik, a 36, 32-es buszok a Földváry utcában, a Honvéd téri végállomáson fognak megállni és a Tisza Lajos körút felé fordulnak vissza. A Tisza Lajos körúti buszmegállók megnyitásra kerülnek, egyelőre az eredeti helyük mellett. A Petőfi Sándor sugárút 5. sz. előtti ideiglenes buszmegálló továbbra is üzemben marad, a Gogol utcai buszmegálló megnyitásáig.

Az egyéb korlátozások továbbra is érvényben maradnak

A jelzőlámpák sárgán fognak villogni, a közlekedőknek a kihelyezett KRESZ táblák utasításait kell betartaniuk. A környező utcákat érintő egyéb korlátozások (például a Vitéz utcában és a Szentháromság utcában) megszüntetésre kerülnek. A közlemény végén megjegyzik, hogy a projekt tervezett befejezési dátuma 2018. december 31.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.