A többségnek nem tetszik a Széchenyi tér látványterve

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Kiegyenlített szavazásunk eredményéből leszűrhető, hogy a szűk többségnek nem tetszik a felújítás előtt álló Széchenyi tér látványterve.

A Múltidéző sorozatunk legutóbbi részében a Széchenyi tér történetét elevenítettük fel. A cikkünk végén szavazás formájában megkérdeztük olvasóinkat, hogy tetszik-e nekik a felújítás előtt álló tér új látványterve.

A szavazásban résztvevők 55 százaléka nemmel voksolt.

 

A Fontos Mérnök Stúdió látványterve a Széchenyi térről

Elsőként a Délmagyar számolt be arról, hogy a teret teljes mértékben, faltól falig fel fogják újítani. A kivitelező „térszerkezetileg békebeli, eszmeiségében kortárs” teret szeretne létrehozni.

– Az motivált bennünket, ami a nagy árvíz utáni újjáépítőket is, hogy a helyi történeti értékeket megtartva a mai, kortárs elvárásoknak megfelelő, használható teret hozzunk létre – mondta Vakula Réka tájépítész és Fontos Rómeó építész a lapnak.

Mélygarázst építenének

A cikkben megemlítik, hogy az első ütemben még megmaradnak a parkolók a városháza tengelyében, ugyanakkor számolnak egy mélygarázzsal is. A Kiss Ernő utcában fog eltűnni az autó, az államkincstár és a városháza közötti szakaszon a Zsótér ház előtti burkolt terület alatti építmény egyszintes lesz, a parktükrök alá nem megy be a mélygarázs.

További részletek ITT olvashatók.

Előző sztori

Orbán: az uniós pénzeket nem a migránsokra kell költeni

Következő sztori

Továbbra is rossz a levegő Szegeden