Közélet

A többségnek nem tetszik a Széchenyi tér látványterve

A többségnek nem tetszik a Széchenyi tér látványterve

2019. január 10., csütörtök
A többségnek nem tetszik a Széchenyi tér látványterve

Kiegyenlített szavazásunk eredményéből leszűrhető, hogy a szűk többségnek nem tetszik a felújítás előtt álló Széchenyi tér látványterve.

A

Múltidéző

sorozatunk

legutóbbi részében

a Széchenyi tér történetét elevenítettük fel. A cikkünk végén szavazás formájában megkérdeztük olvasóinkat, hogy tetszik-e nekik a felújítás előtt álló tér új látványterve.

A szavazásban résztvevők 55 százaléka nemmel voksolt.

 

A Fontos Mérnök Stúdió látványterve a Széchenyi térről

Elsőként a

Délmagyar számolt be

arról, hogy a teret teljes mértékben, faltól falig fel fogják újítani. A kivitelező „térszerkezetileg békebeli, eszmeiségében kortárs” teret szeretne létrehozni. – Az motivált bennünket, ami a nagy árvíz utáni újjáépítőket is, hogy a helyi történeti értékeket megtartva a mai, kortárs elvárásoknak megfelelő, használható teret hozzunk létre – mondta Vakula Réka tájépítész és Fontos Rómeó építész a lapnak.

Mélygarázst építenének

A cikkben megemlítik, hogy az első ütemben még megmaradnak a parkolók a városháza tengelyében, ugyanakkor számolnak egy mélygarázzsal is. A Kiss Ernő utcában fog eltűnni az autó, az államkincstár és a városháza közötti szakaszon a Zsótér ház előtti burkolt terület alatti építmény egyszintes lesz, a parktükrök alá nem megy be a mélygarázs. További részletek

ITT

olvashatók.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.