Szeged

Az év baloldali bukásai Szegeden

Az év baloldali bukásai Szegeden

Kovács György
2023. december 28., csütörtök
Az év baloldali bukásai Szegeden

A 2023-as év sem telt el anélkül, hogy a baloldali városvezetés ne hozott volna botrányos intézkedéseket, avagy éppen ne került volna botrányos helyzetbe. 

 

Az év egyik emlékezetes eseménye volt, amikor Botka Lászlót sofőrje kivitte a majálisra, azonban hogy a polgármesternek ne kelljen sokat sétálnia, nem egy normál parkolóban állt meg, hanem két mozgássérült hely elé sikerült parkolnia, teljesen elállva azokat. Az ügyben végig hallgatott Botka László, de így is visszafelé sült el Botka propagandalapjának korábbi lejárató kampánya: a polgármester ellen használták fel a baloldali támadást.

 

Botka parkolási botrányát követte az ennél is hevesebb indulatokat kiváltó parkolózónák bővítése és drágítása

Hiába tiltakozott mind a lakosság, mind a helyi kormánypárti képviselők, tovább bővítették és drágították Szegeden a parkolást. Az előzetes tiltakozás hamar kiderült, nem volt hiábavaló. Számos, külsőbb utcát leptek el a parkolók, miközben a P+R rendszeresen szinte üres. A probléma ezt követően tovább gyűrűzött, többek között a Móra Ferenc kollégium parkolójára is sorompót kellett felhelyezni. Végül az Árkádot is arra kényszerítették a zónák bővítésével, hogy ott is fizetőssé tegyék. Az új parkolóautomatákra először lakosság által lettek kiragasztva feliratok, majd a Fidelitas is csatlakozott az akcióhoz:

Az ország legdrágább tömegközlekedése lett a szegedi

A lépcsőzetes emelések miatt kevésbé lett beszédtéma az emberek között, azonban mégis szót érdemel, hogy 2023-ban sikerült lekörözni már a budapesti árakat is Szegeden. Emlékezetes, a baloldali többségű közgyűlés döntése értelmében 2022 szeptemberében hajtották végre az első emelést, amelyet 2023 január 1. követett, az újabb szilveszterrel pedig újabb emelés következik. Alábbi cikkünkben összegyűjtöttük, hol mennyibe kerülnek a vonaljegyek, illetve a bérletek.
 

Kiderült, hogy végig átverték az embereket a Cserepes sori piaccal

A Cserepes sori piac kálváriája ugyan sok éve kezdődött, azonban az idei közgyűlésen lett hivatalos az, amit az egykori piacosok már évekkel ezelőtt megmondtak: a piac helyén lakóparkot akarnak építeni. A területet már el is adta a városvezetés és a gazdasági alpolgármester előterjesztéséből derült ki, hogy valóban lakópark lesz a piac helyén.

 

Van véleménye Önnek is témában? Várjuk levelét: velemenyszegedma@mediaworks.hu


 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.