Közélet

Fidelitas: Elfogadhatatlan, hogy az elhibázott városvezetés miatt a szegedieket sarcolják meg

Fidelitas: Elfogadhatatlan, hogy az elhibázott városvezetés miatt a szegedieket sarcolják meg

2023. július 17., hétfő
Fidelitas: Elfogadhatatlan, hogy az elhibázott városvezetés miatt a szegedieket sarcolják meg

Mint arról korábban beszámoltunk, bővítették a sárga parkolási zónát, amely díját két lépcsőben 50%-kal emelte a városvezetés. A zöld zóna 25%-kal lett drágább, továbbá a kék zóna létrehozásával fizetőssé tettek nagykörúton kívüli területeket is, és már Újszeged körúton belüli részén sem lehet ingyen parkolni. Emellé pedig még a havi kombinált bérlet árát is 32,6%-kal emelték.

A szegediekre kirótt sarc ellen nem csak a lakosság, hanem a helyi kormánypárti képviselők is rendszeresen felemelték szavukat, azonban sem a bizottsági üléseken, sem a közgyűlésen nem vették figyelembe a javaslatokat.

Most a szegedi Fidelitas lépett akcióba:

Elfogadhatatlan, hogy az elhibázott városvezetés miatt a szegedieket sarcolják meg"

- olvasható közösségi oldalukon, ahol képeket is megosztottak megmozdulásukról, amely keretében az új parkolóautomatákra ragasztották fel Botka László arcképét az alábbi felirattal

"Megcsináltuk! Fizessenek a szegediek… Többet!"

Mint az egyik közzétett képen is látható, az önkormányzati cég embereit gyorsan mozgósították, nehogy csorba essen Botka László renoméján.

Az esettel kapcsolatban megkerestük Korponyai Ernőt, a Fidelitas szegedi elnökét, aki elmondta, bár a városvezetés folyamatosan a város zöld koncepcióját és környezetbarátságát hangoztatja, ennek ellenére intézkedéseikkel csak a szegedieket sarcolják. A korábban bevezetett, fizetőssé tett rakpartot és a jelenlegi parkolózóna bővítést is ide sorolja. A P+R parkoló fizetőssé tételét kifejezetten óriási hibának tartja, mivel számos, környező településeken élő parkolt ott le és ment tovább tömegközlekedéssel, ezeknek az embereknek pedig most új alternatívát kell találjanak.

Díjak változása tavaly nyár óta:

Zöld zóna óradíja 480-ról 600 forintra,
Sárga zóna óradíja 220-ról 330 forintra,
Kék zóna óradíja 0-ról 230 forintra,
Lila zóna óradíja 0-ról 150 forintra,
Havi kombinált bérlet 14.100-ról 18.700 forintra emelkedett.

Kép: SZEPARK

Korábbi parkolási zónatérkép:

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.