Sport

Mario Sostaric megszerezte 400. Bajnokok Ligája találatát a Pick Szegedben

Mario Sostaric megszerezte 400. Bajnokok Ligája találatát a Pick Szegedben

A horvát szélső történelmet írhat Szegeden

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
21 órája
Mario Sostaric megszerezte 400. Bajnokok Ligája találatát a Pick Szegedben

Mint ismert, szerdán Dániában egy nagy küzdelemben, drámai módon egy góllal maradt alul a Bajnokok Ligája 5. fordulójában az OTP Bank - Pick Szeged. A tavalyi döntős Aalborg 29-28-ra tudott nyerni. Ez a mérkőzés két történésről maradhat majd igazán emlékezetes: az egyik a Sebastian Frimmel által elrontott időntúli a hetes, a másik pedig az, hogy Mario Sostaric megszerezte 400. Bajnokok Ligája találatát a Pick Szegedben.

 

A napokban hosszabbított 2028-ig

A Sport tévé Harmadik félidő című műsorában vált hivatalossá vasárnap, hogy az OTP Bank - Pick Szeged 2028. június 30-ig meghosszabbítja a szerződését Mario Sostariccsal.

A horvát válogatott játékos 2016. nyarán igazolt a Tisza-partra, a szlovén Velenje csapatától érkezett Szegedre. Igazán sikeres időszakot töltött el eddig a Picknél, hiszen három magyar bajnoki (2018, 2021, 2022) címet szerzett, 2019-ben pedig Magyar Kupa-győztes lett.

Mindenki hatalmas örömmel fogadta a hírt. Közönségkedvenccé vált az évek alatt. (Fotó: Sólya Eliza)

 

A bűvös 400

Ez a BL-szezon már eddig is bővelkedett jubilálásokban: Bodó Richárd és Borut Mackovsek a Nantes ellen ünnepelhetett. Előbbi játékos a 300., utóbbi a 100. Bajnokok Ligája találatát jegyezte a Pick Szeged kötelékében.

 

A horvát jobbszélső a nyitókörben 7 góllal keserítette a német Magdeburgot. Spanyolországban, a címvédő Barca ellen még termékenyebb volt, 8 alkalommal volt eredményes. Mindkét összecsapáson mindössze 1-1 lövést hibázott el.

Az újabb hazai találkozó a francia Nantes ellen következett, amelyen szintúgy brillírozott Sostaric. Kilenc lövéséből 7 eredményezett gólt. Az alábbi videóban megtekinthető ezek válogatása:

 

A kiváló forma pedig folytatódott szerdán is, a Zagreb ellen. Szülőföldjén sem ismert kegyelmet Sostaric, 10 alkalommal zörgette meg a horvátok hálóját, mindössze 12 próbálkozásból elérve ezt.

Számára a legkevesebb gólt hozó összecsapás ez a dániai volt, mindössze egyszer volt eredményes, hetest is hibázott (hozzátéve: természetesen nem várható el mindig, hogy a csapat legjobbja legyen). A jubileumi 400. találatot a 8. percben szerezte Sostaric, ezzel akkor 5-3-ra vezetett a Szeged.

A horvát szélső az első négy Bajnokok Ligája összecsapás alkalmával az OTP Bank - Pick Szeged legeredményesebb játékosa volt. Ezúttal ezt a szerepet Bodó Richárd vállalta magára.

Másodikként csatlakozott a "Négyszázasok klubjához"

Bánhidi Bence az OTP Bank - Pick Szeged történetének legeredményesebb játékosa a Bajnokok Ligájában, a maga 423 találatával. Őt követi Super Mario (ahogy a szurkolók becézik) méghozzá 400 góllal. A horvát szélső egyre inkább közeledik ahhoz, hogy beérje a magyar válogatott beállót, és a szegedi klub rekordere legyen. A szeged korszak előtt a Velenje csapatában 55 alkalommal volt eredményes az elitsorozatban.

Történelmet írhat. (Fotó: Sólya Eliza)

 

Az elitsorozat legjobb góllövője

Öt fordulót követően a 33 góljával Mario Sostaric vezeti a Bajnokok Ligája góllövőlistáját. Ezt a góltermést 78 százalékos lövési pontossággal érte el.

Mögötte a második helyen a PSG játékosa Kamil Syprzak 31, a harmadik pozícióban pedig a Veszprém kézilabdázója, Nedim Remili szintén 31 találattal. Hozzá kell tenni: ők ketten eggyel kevesebb meccset játszottak.

Nyitókép: Sólya Eliza

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.