Sport

Folytatás Horvátországban: a Barca elleni második félidő kell a Pick Szegedtől

Folytatás Horvátországban: a Barca elleni második félidő kell a Pick Szegedtől

Mindenki rendben, teljes a szegedi keret. Minden adott, hogy jól alakuljon a folytatás.

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
1 órája
Folytatás Horvátországban: a Barca elleni második félidő kell a Pick Szegedtől

Bizakodóan várhatja a folytatást a Bajnokok Ligájában az OTP Bank - Pick Szeged. A Kékek két győzelemmel és egy vereséggel vágnak neki a negyedik fordulónak, amely során a horvát fővárosban, a Zagreb ellen lépnek pályára szerdán 18:45-től.

Folytatás Horvátországban: remélhetőleg jó eredménnyel. (Fotó: Sólya Eliza)

 

Csaknem 30 éves múltra tekint vissza a közös történelem

Nyugodtan kijelenthetjük, hogy egy patinás párharc vár a kézilabda rajongókra szerdán. A horvát HC Zagrebbal találkozik az OTP Bank - Pick Szeged, amellyel már 1996-ban is összecsapott. A Kékek első BL-idényében (akkor még BEK-nek nevezték) már játszottak Európa egyik legpatinásabb csapatával.

Csaknem 30 éve, egészen pontosan 28 esztendővel ezelőtt látogattak Szegedre a horvátok, az a találkozó 22-22-vel végződött. Majd Zágrábban szintén döntetlen, 29-29 lett.

Azóta 20 alkalommal mérték össze erejüket a felek, ebből 11-szer nyert a Pick Szeged, kétszer lett döntetlen, és hatszor zágrábi siker született.

Erről biztosan tud mesélni a játékosoknak a mostani másodedző, Jonas Källman is, aki több ilyen összecsapáson is részt vett.

Egy régebbi nagy csata, még az újszegedi sportcsarnokból (Fotó: MTI/Ujvári Sándor)

 

Van miért visszavágni

Az előző idényben is egy csoportban szerepeltek a felek a Bajnokok Ligájában. A Pick Arénában lejátszott mérkőzés jól alakult a Szeged számára, 27-26-ra sikerült nyerni. Emlékezetes marad ez a mérkőzés is minden bizonnyal, hiszen a Bajnokok Ligája történetének 7000. Pick Szeged gólját szerezte Miguel Martins.

Azonban Horvátországban egy 30-25-ös vereséget szenvedtek el a Kékek. Jól indult a mérkőzés a Szeged számára, azonban már a szünetre öt volt a hátrány (17-12). A második félidő eleje pedig meg is pecsételte a Kékek sorsát, akik így nulla ponttal távoztak Zágrábból.

Mackovsek és Kalarash nagy munkában. (Fotó: EHF)

 

Az ellenfélről

Az RK Zagreb-et még 1922-ben alapították, tehát már több mint 100 éve. A horvát bajnokságot eddig harminckét alkalommal hódították el, a horvát kupát pedig harmincszor emelhették magasba. 1992-ben és egy évvel később a BEK-ben is a csúcsra értek, felülhettek Európa trónjára.

Ahogy azt lapunk is megírta, a szezon előtt az EHF közzétette minden idők tíz legerősebb BL-csapatának listáját. Ebben a sorban a Pick Szeged a kilencedik, a Zagreb a hetedik helyen szerepel.


Előzmények

Három fordulón vannak túl a csapatok az elitsorozatban, a Pick Szeged a veretlen Barca mögött a második helyen áll, míg a Zagreb a hatodik.

Két hazai és egy idegenbeli mérkőzést vívott meg az OTP Bank - Pick Szeged, ezeken négy pontot sikerült szerezni. A Pick Arénában a német bajnok Magdeburgnál és a francia Nantes ellen is jobbnak bizonyultak a Kékek, Barcelonában pedig egy góllal maradt alul a BL-címvédővel szemben a Pick.

A horvátok az első fordulóban egy 30-23-as vereséget szenvedtek a lengyel Kielce otthonában, majd hazai környezetben 31-23-ra győzték le a dán Aalborg együttesét. A harmadik fordulóban Norvégiában vendégszerepeltek, de Kolstad nem volt kedves házigazda, legyőzte a Zagrebet 29-25-re. Így két pontot gyűjtöttek idáig a horvátok, akik a haza bajnokság A csoportjában mind a négy találkozójukat megnyerték.

Három kör után negyeddöntőt érő pozícióban a Kékek. A java viszont még hátra van. (Képernyőkép: eredmenyek.com)

 

Kemény meccsek a folytatásban

Nem lesz könnyebb az október további része sem, ami a Bajanokok Ligáját illeti. A Zagreb után egy héttel Dániába utazik a Pick Szeged, ahol az előző idény BL-döntőse, az Aalborg vár a Kékekre. Ezt követően az októberi folytatás: 24-én a Kolstad, egy héttel később a Kielce látogat a Pick Arénába.

A november-december a BL-ben:

  • Kielce - Pick Szeged (11. 21.)
  • Kolstad - Pick Szeged (11. 27.)
  • Pick Szeged - Aalborg (12. 05.)

 

Ebben a videóban megtekinthető a tavalyi, Pick Arénában lejátszott párharc:

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.