Sport

Hiába a jó kezdés, vereséget szenvedett Zágrábban a Pick Szeged

Hiába a jó kezdés, vereséget szenvedett Zágrábban a Pick Szeged

Az első félidőben kialakult horvát előny megalapozta a végeredményt.

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2023. november 29., szerda
Hiába a jó kezdés, vereséget szenvedett Zágrábban a Pick Szeged

A Bajnokok Ligája 9. fordulójában a Zagreb és a Pick Szeged személyében két olyan csapat találkozott, amelyeknek égető szüksége volt minden pontra ahhoz, hogy a nemzetközi kupatavaszt megéljék. Csaknem pontosan egy hónappal ezelőtt, Szegeden győzni tudott a Pick horvát ellenfelével szemben.

Fotó: OTP-Bank Pick Szeged

 

A Pelister ellen drámai győzelmet kiharcoló kerethez képest két változtatást eszközölt Kárpáti Krisztián. Frimmel és Fekete Gellért kerültek ki, helyükre pedig Kalarash és a bokasérüléséből visszatérő Bánhidi Bence került.

Gólzáporosan indult a találkozó, a 10. percben már 6-6 volt az állás. Stepancic és Sostaric góljaival kezdett a Szeged, a vendég előny háromgólos is volt, azonban nem jöttek zavarba a horvátok, akik gyorsan egyenlíteni tudtak. A korai fordulatok után megrekedt a gólgyártás, csaknem 5 percig nem rezdültek meg a hálók.

A 17. percben Klarica révén vette vissza a vezetést a Zagreb, sőt, egy ötgólos előnyt épített ki. 

Nagyot fordult a világ: 5-2-es szegedi vezetésből egy 12-7-es horvát előny lett.

Öt perccel az első játékrész vége előtt Matej Gaber találatával 14-10-re módosult az állás, amely a félidőhöz közeledve nem mutatott jól. Főleg annak tudatában, hogy a zágrábiak kapták a legkevesebb gólt a 16 BL résztvevő együttes közül. Az utolsó másodpercekben ráadásul visszaállt az ötgólos differencia.

 

FÉLIDŐBEN: RK Zagreb - OTP-Bank Pick Szeged 17-12.

Fotó: EHF

 

Rosszabb forgatókönyv szerint nem is alakulhatott volna a második félidő eleje. A fővárosiak három góllal bekezdtek, és rendkívül nehéz helyzetbe hozták a Tisza-parti együttest. Az első játékrészhez hasonlóan a gólgazdagságot gólapály követte, kis híján hat percig nem voltak eredményesek a csapatok. Az utolsó negyedórára 23-14-el fordultak a felek.

Mindössze 1-2 góllal tudott közelebb zárkózni a Szeged a következő percekben, a Zagreb rutinosan, jól tartotta megnyugtató előnyét. Az utolsó percekben nem igazán övezték izgalmak a találkozó kimenetelét, annak ellenére sem, hogy becsülettel küzdött a Szeged, és sikerült kozmetikáznia az eredményen.

 

VÉGEREDMÉNY: RK Zagreb - OTP-Bank Pick Szeged 30-25.

 

Machineseeker EHF Bajnokok Ligája, 9. forduló, Zágráb, Zágráb Aréna, vezette: Nikolov Slave és Nachevski Gjorgji
RK Zagreb - OTP Bank-Pick Szeged 30-25 (17-12)
RK Zagreb: Kos M., Cavar D., Faljic A., Klarica L., Gojun J., Srna Z., Klis E., Sirotic K., Cupic I., Dibirov T., Kavcic A., Glavas F., Cuni M., Suholeznik M., Grbavac A., Mandic M.  vezetőedző: Nikolic Andrija
OTP Bank-Pick Szeged: Stepancic L., Bodó R., Martins Soares M., Imsgard E., Mikler R., Jelinic M., Szita Z., Gaber M., Sostaric M., Bánhidi B., Kalarash G., Molina Cosano C., Garicandia A. I., Bombac D., Mackovsek B., Szilágyi B. vezetőedző: Kárpáti Krisztián
Hétméteres: 4/4 illetve 3/5
Kétperces kiállítás: Suholeznik M. ('24), Srna Z. ('47) illetve Gaber M. ('9), Imsgard E. ('20), Szita Z. ('29), Kalarash G. ('37, '41)

 

A Bajnokok Ligája következő fordulójában a Kielcét fogadja a Pick Szeged.

Van véleménye Önnek is témában? Várjuk levelét: velemenyszegedma@mediaworks.hu

Borítókép: OTP-Bank Pick Szeged

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.