Sport

Megszületett a 7000. Pick-gól a BL-ben - kulcsfontosságú meccsen nyert a Szeged

Megszületett a 7000. Pick-gól a BL-ben - kulcsfontosságú meccsen nyert a Szeged

2023. október 26., csütörtök
Megszületett a 7000. Pick-gól a BL-ben - kulcsfontosságú meccsen nyert a Szeged

Kárpáti Krisztián egyetlen egy változtatást eszközölt a Kielce ellen bravúros pontot szerző Bajnokok Ligája keretén, Mackovsek került be Rea Barnabás helyére. Mindenki más az előző BL találkozó pozitív töltetével léphetett pályára.

Ismét készültek a hazai szurkolók a csapat méltó fogadtatására.

Egy Stepancic góllal indult a találkozó, amelyet másik két szegedi találat követett, egy 3-0-ás szeriával kezdett a Pick Szeged, ennél jobb kezdést nem is kívánhattak volna a hazai szurkolók. A mérkőzés elején a kíméletlen helyzetkihasználás és a mértani pontosságú támadásvezetés jellemezte a Szegedet. Többször is kétgólos előnyben találtak magukat a Kékek, azonban ez az előny fokozatosan elolvadt.

Az összecsapás 17. percében kerültek először előnybe a vendégek, 8-9-es zágrábi vezetés állt az eredményjelzőn. A fekete leves azonban csak ezután következett. Ebben a percben kétperces kiállítást kapott Kalarash, majd egy perc rá Mackovseket azonnali pirossal küldték le a pályáról a francia játékvezetők. Ugyan már egy emberrel kiegészült a Szeged, de ekkor először a mérkőzésen két gólra duzzadt a horvát gárda előnye. A gól és emberhátrány okozta nehézségeket letudta rázni magáról Kárpáti Krisztián csapata, 11-11-re feljöttek. Ezután volt három gólos mínuszban is a Tisza-parti csapat, de ezen tudott végül minimálisan kozmetikázni. Az első félidő második fele inkább szólt a játékvezetőkkel való elégedetlenkedésről, mint a játékról, a közönség sem tudta véka alá rejteni véleményét.

Félidőben: Pick Szeged - RK Zagreb 13-15.

Fotó: ehfcl.eurohandball.com

A kapusváltás nem jelentett fordulatot, zágrábi góllal indult a második játékrész, sőt egészen 13-17-ig elléptek a horvátok. A kezdeti percek nehézségein túllépett a Pick és felzárkózott. 18-18-nál nem csak az egyenlítő találat tényének, hanem a Bajnokok Ligája történetének 7000. Pick-góljának is lehetett örülni. Soares szerezte a mérföldkövet jelentő találatot.

20-20-as állással fordultak a csapatok az utolsó 15 percre. Nyolc és fél perccel a vége előtt vette vissza a vezetést a Pick Szeged, nagyon-nagyon hosszú idő után. Rendkívüli izgalmakkal telt a maradék néhány perc, amely alatt nem szakadtak el egymástól a felek. Két és fél perccel a vége előtt Gaber góljával 27-26-ra módosult az eredmény. Még időntúli dobás is volt, azonban már nem változott az eredmény. Hősiesen küzdve nyert a Szeged.

Végeredmény: Pick Szeged - RK Zagreb 27-26.

A történelmi 7000.

OTP Bank – PICKSzeged - RK Zagreb 27–26 (13–15)
Férfi kézilabda, Bajnokok Ligája, A csoport, 6. forduló. Szeged, Pick Arena, Vezette:
Bonaventura Charlotte, Bonaventura Julie.
OTP Bank – PICKSzeged: Luka Stepancic, Bodó Richárd, Martin Soares, Emil Imsgard, Mikler Roland, Marin Jelinic, Matej Gaber, Mario Sostaric, Sebastian Frimmel, Bándhidi Bence, Gleb Kalarash, Cosano Molina, Alustiza Garciandia, Dean Bombac, Borut Mackovsek, Szilágyi Benjámin Vezetőedző:Kárpáti Krisztián.
RK Zagreb: Milos Kos, Davor Cavar, Patryk Walczak, Adin Faljic, Luka Klarica, Jakov Gojun, Edin Klis, Ajlaz Panjtar, Karpo Sirotic, Matej Mandic, Ivan Cupic, TImur Dibirov, Aleks Kavcic, Filip Glavas, Morales Cuni, Matic Suholeznik Vezetőedző: Nenad Sostaric
Hétméteres:- illetve 3/2
Kiállítás:
Kalarash 17' ; Mackovsek (piros) 18' ; Gaber 22' illetve Gojun 10' , 58' ; Morales Cuni 37'

A következő megmérettetés november 16-án a Pelister csapata ellen következik a Bajnokok Ligájában a Pick Szeged számára.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.