Sport

Győzelemmel zárták az évet Szeged sportcsapatai (GALÉRIÁK)

Győzelemmel zárták az évet Szeged sportcsapatai (GALÉRIÁK)

Sikerekben gazdag utolsó hetek a csapatok mögött.

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2023. december 13., szerda
Fotó: Gemes Sandor gemes.sandor@gmail.com
Győzelemmel zárták az évet Szeged sportcsapatai (GALÉRIÁK)

Az OTP-Bank Pick Szeged, a Szeged-Csanád Grosics Akadémia, és korábban még a Szegedi VE egyaránt egy-egy sikerrel búcsúzott szurkolóitól. Az előző héten ért véget a szegedi kézilabda és labdarúgás idei esztendeje, a vízilabdázók pedig még december 2-án fejezték be szereplésüket.

A Kielce elleni hazai BL siker. (Fotó: OTP-Bank Pick Szeged)

 

A három sportcsapat közül tehát elsőként az SZVE mehetett pihenőre. A szegedi együttes a jelenlegi edzőjének, Kiss Csabának korábbi csapata ellen, a Tigra-Zf-Egernek az otthonában szerezte meg a bajnoki pontok mindegyikét, miután 13-10-re felül tudták múlni az egrieket.

Ezzel a sikerével a E-ON OB I. tabelláján a nyolcadik pozícióját foglalja el a Szeged, ami még a bajnoki felsőházhoz tartozik, annak utolsó helye. 

Nemcsak egy, de sorozatban három győzelemmel büszkélkedhetnek a szegedi pólósok az év vége felé közeledve. A tabella utolsó két helyezettje, a KSI, és a PVSK ellen magabiztos produkciót nyújtva, a három meccsen szerezhető maximális pontszámmal mehettek pihenőre. 

Utóbbi a Tiszavirág Sportuszodában rendezett utolsó 2023-as bajnoki volt, amelyen a végeredmény 10-7 volt.

Folytatás jövőre a Szegedi VE számára, várhatóan még jobb tavasz áll a csapat előtt, hiszen a fiatal játékosok egyre több rutint szednek magukra.

 

Az OTP Bank Pick Szeged az utolsó, feladatokkal telitűzdelt héten duplagyőzelemmel zárt. A szerdai napon még a Bajnokok Ligájában várt a Kielce Kárpáti Krisztián együttesére, majd két nappal később a Budakalász érkezett Szegedre. A lengyel csapat ellen a szezon talán legjobb játékát nyújtva jött össze a kulcsfontosságú diadal, 26-25 arányban nyert a Pick.

A bajnoki évzárót szintén a Pick Arénában játszották, ahol az összecsapást megelőzően jótékonysági céllal plüssök lepték el a játékteret.

 

39-29-re nyert a Szeged, így győzelemmel köszönt el idénre szurkolótáborától.

A NB I. tabelláján az ősi rivális Veszprém után második a Tisza-parti gárda. 2 pont a felek közötti különbség, az örökrangadón elszenvedett vereség "jóvoltából".

Folytatás februárban a Gyöngyös ellen, a kézilabda Európa-Bajnokság után, ahol több szegedi játékos is érintett.

 

A Szeged-Csanád Grosics Akadémia 13 mérkőzés óta nem talált legyőzőre a bajnokságban, és ennek köszönhetően a harmadik helyen töltheti a téli szünetet Alekszandar Sztevanovics csapata.

Idei utolsó bajnoki összecsapása mellett, az azt megelőző kettőt is sikerrel vették a szegediek. A Kazincbarcika ellen, egy 3-0-ás győzelemmel búcsúzott szurkolóitól a Szent Gellért Fórumban a Szeged-Csanád GA. Előtte a Pécs és a Mosonmagyaróvár ellen is egy góllal sikerült megszerezni a három pontot.

Utoljára augusztusban, a Csákvár verte meg a Merkantil Bank Ligában a Tisza-partiakat, ez az egyetlen szegedi vereség a bajnokságban.

A harmadik helyen egy pont az előny a Vasassal szemben, aki eggyel kevesebbet játszott. A feljutást érő, második hely 5 pontra, a Győr azonban szintén kevesebb alkalommal lépett pályára, mint a Szeged-Csanád GA.

Folytatás februárban a Vasas ellen, Angyalföldön.

 

Van véleménye Önnek is témában? Várjuk levelét: velemenyszegedma@mediaworks.hu

Borítókép: OTP-Bank Pick Szeged

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.