Sport

Szegedi siker az év utolsó hazai bajnokiján

Szegedi siker az év utolsó hazai bajnokiján

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2023. november 18., szombat
Szegedi siker az év utolsó hazai bajnokiján

Három mérkőzésből álló győzelmi sorozata szakadt meg a Szegedi VE-nek az előző fordulóban Kaposváron. Az idei év utolsó hazai találkozóján ezt szerették volna javítani a szegedi pólósok. A Tiszavirág Sportuszodába a PVSK érkezett szombat délután.

Fotó: Zue.hu Szegedi VE

 

Teljes kerettel vághatott neki az összecsapásnak a Szegedi VE: mindenki egészséges volt, és Nagy Márton is  visszatérhetett a csapatba eltiltása után.

Küzdelmesen indult a találkozó, minden labdáért foggal-körömmel küzdöttek a felek, ez rányomta a bélyegét a pontos és eredményes játékra. Továbbá a korai góltalanság hátterében állt az is, hogy a két kapus jó formában kezdett. A Szeged törte meg a jeget csaknem öt és fél perc után: egy türelmesen végigzongorázott támadás végén Leinweber Olivér szerezte meg a vezetést. Egy ötméteres révén érkezett a vendég egyenlítés 1 perccel a negyed vége előtt. 1-1.

A második játékrészben annyit nem kellett várni, hogy megrezdüljön a háló. Szűk három perccel a folytatás után Bódis Botond vette be a pécsi kaput, azonban gyorsan érkezett rá a vendég válasz. Sőt mi több, a meccsen először a vezetést is magához vette a PVSK. Az előny magabiztossággal ruházta fel a Pécset, amely kettővel lépett el. 2-4

 

Félidőben:  Zue.hu Szegedi VE - PVSK Mecsek Füszért 2-4.

 

Fotó: Zue.hu Szegedi VE

 

A térfélcserét követően gyorsan zárkózni tudtak a hazaiak, azonban továbbra is pontosnak bizonyultak a vendégek a kapu előtt, visszaállították a kétgólos differenciát. Pörögtek az események: két perc alatt a harmadik találat is megszületett, méghozzá szegedi oldalon. Leinweber Olivér keze újra elsült, és 2-2 után állt újra döntetlen az eredményjelzőn: 5-5. Ebben a negyedben fordított leosztással alakult a 3-1.

Az utolsó nyolc percre fordulva a Szeged támadhatott először. Sikerrel tették mindezt: Sziládi Kristóf harmadik góljával vették vissza hosszú idő után a vezetést a Tisza-partiak. Szintén harmadszor volt eredményes Leinweber Olivér is, kettővel lépett meg a Szeged. A negyed feléhez érve ez az előny már háromra duzzadt. Volt még válasza a PVSK-nak, azonban ez nem bizonyult elegendőnek. 

Az év utolsó hazai gólját Sziládi Kristóf szerezte.

 

Végeredmény:  Zue.hu Szegedi VE - PVSK Mecsek Füszért 10-7.

 

Kiss Csaba vezetőedző elégedett lehetett a játékosai tartásával, küzdőszellemével, hiszen az utolsó negyedben sikerült megnyerni a találkozót.

Az első félidő borzalmasan enervált volt, az hogy kettő gólt lőjjünk az méltatlan a mi játékosállományunkhoz, a mi érdemünkhöz, a tabellán elfoglalt helyezésünkhöz. A második félidőben egy egészen másik csapatot láttunk a vízben, tényleg előjött a srácokból az önérzet. Kiderült, hogy ezeket a fontos meccseket más nélkül nem lehet megnyerni, mint hogy az emberben dolgozik a dac, a düh, nem elég megpróbálni mindent, hanem akarni kell. Nagyon fontos győzelem volt, remélem átszakadt a fiúkban egy gát, hiszen van még dolgunk idén.

Kitért a szegedi szurkolótábor idén nyújtott támogatására is a tréner.

Talán elnézik nekem, ha azt mondom, hogy egy picit még elégedetlen vagyok. Egy gyönyörű létesítményben játszunk, nagyon sok szegedivel, nagyon sok saját nevelésű pólóssal, és igyekszünk mindent megtenni azért, hogy a meccseinken minél többen legyenek. Most is sokan voltak, nagyon köszönöm azoknak, akik kilátogattak és buzdítottak minket, mert nagyon fontos a fiatal játékosainknak is, érződik rajtuk, hogy érdekük ez a szereplés, ez több mint egy sima mérkőzés, tényleg egy ünnep. Remélem egyre többen lesznek, nyilván ezért mi tudjuk a legtöbbet tenni, azon leszünk, hogy a következő meccsen, a jövő évben még többen buzdítsanak minket.

E.ON OB I. 11. forduló, Szeged, Tiszavirág Sportuszoda
Zue.hu Szegedi VE - PVSK Mecsek Füszért 10-7 (1-1, 1-3, 3-1, 5-2)

December 2-án Egerre utazik az SZVE, hogy megvívja idei utolsó bajnokiját. Kiss Csaba számára különleges lehet az a találkozó, hiszen egy másik volt csapata ellen irányíthatja a Szegedet.

Borítókép: Zue.hu Szegedi VE

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.