Sport

Szív, akarat és eltökélt játék: győzött a Kielce ellen a Pick Szeged

Szív, akarat és eltökélt játék: győzött a Kielce ellen a Pick Szeged

Fantasztikus hangulat és kiváló játék az év utolsó Bajnokok Ligája meccsén.

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2023. december 6., szerda
Szív, akarat és eltökélt játék: győzött a Kielce ellen a Pick Szeged

A tizedik, egyben az idei év utolsó Bajnokok Ligája fordulóját játszotta a Pick Szeged, a lengyel Kielce érkezett a Pick Arénába. Előzetesen egy olyan mérkőzésre készült a szegedi csapat, amelyen csakis a győzelem volt elfogadható számára. Az ellenfél viszont nem számított kimondottan a Szeged kedvencének. Az októberben lejátszott, Lengyelországban elért 27-27-es döntetlen volt az első találkozó 2015 után, amikor nem kapott ki lengyel riválisától a Pick Szeged.

 

Egész meccsen jól zárt a Pick-védelem. (Fotó: MTI/Ujvári Sándor)

 

Kárpáti Krisztián egyet cserélt a Zágrábban vereséget szenvedő keretén, Molina helyett Frimmel kapott ezúttal lehetőséget. A csapatkapitány, Bánhidi Bencében egyre több a játékperc a bokasérülése után, a Szeged az ő jó teljesítményében is bízhatott.

A Kielce annak a Dujshebaevnek a vezetésével érkezett Szegedre, aki 2014 és 2016 között a magyar férfi válogatottat irányította.

A lelátót ezúttal nem csak a kék mezek és sálak díszítették: a hazai szurkolók kék Mikulás sapkában szorítottak csapatukért.

 

Fotó: EHF

 

A Kielce szerzett vezetést az évzáró BL-meccsen. A vegyes jelző jellemzet leginkább a szegedi teljesítményt az első percekben: jó védekezés, Mikler védésekkel fűszerezve, támadásban viszont pontatlanságok adódtak, elsősorban a kihagyott hétméteresek jelentették a problémát. Dean Bombac fantasztikus szólógóljával sikerült az egyenlítés, amely 4-4-nél a találkozó fordulópontját jelentette. A félidő első felében egy háromgólos előnyt is sikerült kiépíteni a Picknek.

Nem sok gól született az első 20 percben, a kapusteljesítmény mindkét oldalt remek volt, a vendégek hálóőre három hetest is védett. 8-6 állt ekkor az eredményjelzőn. Égett a szegedi játékosok szemében a tűz, minden labdáért nagy elánnal harcoltak a hazaiak, a közönség hangos buzdítása díjazta ezt. A 27. percben az összecsapás egyik legszebb jelenetét láthatta a Pick Aréna közönsége: egy gyönyörű kínai figura végén Sostaric talált be. A kompakt, összeszedett szegedi védekezés lehetővé tette, hogy 4 legyen a csapatok között a szünetben.

Félidőben: OTP-Bank Pick Szeged - Industria Kielce 15-11.

 

 

Ahogy az első, úgy második játékrész is egy vendég találattal indult. A Szeged azonban tudta folytatni koncentrált, összeszedett játékát, így előny is megmaradt a második félidő első 10 percében, 19-15. Érezhetően egyre jobban elszabadultak az indulatok és az érzelmek, amik a pályán és a lelátón is úrrá lettek. A második játékrész felénél, Jelinic révén megszületett a huszadik hazai gól, 5 volt az előny.

A találkozó sorsdöntő percei voltak ezek, zavarba hozható volt a lengyel csapat. Ezt igyekezett kihasználni a Szeged, amely hatgólos előnyt is épített ki, melyhez nagyban hozzájárult Mikler Roland kiváló kapusteljesítménye. Támadásban viszont visszaesett a Tisza-parti csapat, nem jöttek a gólok olyan ütemben, zárkózni is tudott két gólra a Kielce. Kevesebb mint 5 perccel a vége előtt 24-22 volt az állás. A legvégén igazán szorossá vált a mérkőzés, mindössze egy egygólos előnnyel sáfárkodott a hazai csapat, de sikerült megtartani az előnyt, és ezzel meglett a kulcsfontosságú győzelem.

Végeredmény: OTP-Bank Pick Szeged - Industria Kielce 26-25.

Nagyszerű teljesítményt nyújtott a szegedi karmester. (Fotó: MTI/Ujvári Sándor)

 

Machineseeker EHF Bajnokok Ligája, 10. forduló, Szeged, Pick Aréna, vezette: Jonas Eliasson, Anton Palsson
OTP Bank-Pick Szeged - Industria Kielce 26-25 (15-11)
OTP Bank-Pick Szeged: Stepancic L., Bodó R., Martins Soares M., Imsgard E., Mikler R., Jelinic M., Szita Z., Gaber M., Sostaric M., Frimmel S., Bánhidi B., Kalarash G., Garicandia A. I., Bombac D., Mackovsek B., Szilágyi B. vezetőedző: Kárpáti Krisztián

Industria Kielce: Walach M., Olejniczak M., Wiaderny Sz., Kounkoud B., Sicko Sz., Dujshebaev D. A., Tournat N., Dujshebaev D. D., Thrastarson H., Wolf A., Paczkowski P., Gebala T., Karalek A., Nahi D. vezetőedző: Dujshebaev Talant
Hétméteres: 8/3 illetve 6/5
Kétperces kiállítás: Kalarash G. ('6. ; '16), Stepancic L. ('29) illetve Karalek A. ('37 ; '43)

 

Van véleménye Önnek is témában? Várjuk levelét: velemenyszegedma@mediaworks.hu

Borítókép: MTI/Ujvári Sándor
 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.