Sport

Magabiztos rangadó-győzelemmel zárta az évet a Szeged-Csanád GA

Magabiztos rangadó-győzelemmel zárta az évet a Szeged-Csanád GA

Szegedi gólok, tizenegyes, piros lap: eseménydúsan alakult az év utolsó meccse.

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2023. december 10., vasárnap
Fotó: szegedma
Magabiztos rangadó-győzelemmel zárta az évet a Szeged-Csanád GA

Egy héttel ezelőtt szintén hazai pályán szerepelt a Szeged-Csanád Grosics Akadémia, akkor a Pécs együttese ellen aratott győzelmet és folytatta immár 11 meccs óta tartó veretlenségi sorozatát. A Kazincbarcika ellen egy igazi rangadóra készült a Szeged, a találkozó az évzáró bajnoki is volt egyben.

Igazi csapatként küzdött a Szeged az ősz folyamán. (Fotó: szegedma.)

 

A két csapat a Merkantil Bank Liga idei kiírásában az első fordulóban találkozott egymással Kazincbarcikán, akkor Borvető Áron góljával szerezte meg a három pontot a Szeged-Csanád GA. A Szeged és a Kazincbarcika szinte közvetlen egymás mellett állt a tabellán az összecsapást megelőzően, az ötödik és a hetedik pozícióban. A feleket hét pont választotta el egymástól.

A két fél hat alkalommal játszott egymás ellen a másodosztályban, ötször a szegediek, egyszer a kazincbarcikaiak örülhettek a sikernek.

A Kazincbarcika kezdett kezdeményezőbben, többet birtokolta a labdát, és igyekezett helyzetbe kerülni. A Szeged játéka a tizedik perc után kezdett éledezni, egyre több jártak a hazaiak az ellenfél térfelén. A 21. percig kellett várni az első, némi veszélyt jelentő próbálkozásra. Márkvárt Dávid lőtt 18 méterről, azonban kísérlete a kapu fölött szállt el.

A 27. percben nagyon közel állt a vezetés megszerzéséhez a hazai csapat, Palincsár futott el egy indítással, a labdát középre centerezte, az érkező Borvető Áron pedig a kapufát találta el lövésével, Bánhegyi nem tudott volna védeni ha beljebb megy a labda, akkor sem. Az első játékrész utolsó percében jött a csattanó: Papp Áron kapott egy labdát, aki Haris Attila elé tálalt, a szeged nyolcasa állítgatás nélkül, körülbelül 15 méterről lőtte ki a rövid felsőt. 

Egy perccel később, már a rendes játékidőt átlépve újabb szegedi gól született: ismét Haris Attila és Papp Áron volt a két főszereplő, ezúttal fordított szereposztásban, előbbi adta a gólpasszt és utóbbi jegyezte a gólt. A remek kiugratást követően körülbelül 12 méterről higgadtan, belsővel a rövidbe passzolt a szegedi játékos.

Félidőben: Szeged-Csanád Grosics Akadémia - Kolorcity Kazincbarcika 2-0.

Haris Attila góllal és gólpasszal járult hozzá a kétgólos félidei vezetéshez. (Fotó: szegedma.)

 

Egy vendég támadás szövődött a 49. percben, a baloldali, veszélyt jelentő beadást Molnár Farkas Tamás tornázta ki. A lehetőséget követő percekben igyekezett tovább a Szegeden tartani a nyomást a Kazincbarcika. Több mint egy óra telt el a találkozóból, amikor tizenegyeshez jutott a hazai csapat. Egy középre centerezett labdánál Borvetőt is vitte a becsúszó kazincbarcikai védő, ezért a játékvezető hezitálás nélkül mutatott a mészpontra. A megítélt büntetőt a sértett értékesítette, 3-0 állt az eredményjelzőn.

A 76. percben megfogyatkozott a Szeged, Palincsár Martin kapott egyből piroslapot, miután hátulról csúszott rá ellenfelére. Ezután elszabadultak az indulatok, két perccel később Ádám Ferenc követett el egy csúnya becsúszást, ő azonban nem jutott a kiállítás sorsára. Az összecsapás végén még adódott helyzet a vendégek előtt: egy beadást követően megelőzték Molnár Farkas Tamást, a fejes azonban a háló tetejére hullott. Az állás már a háromperces hosszabbításban sem változott.

Végeredmény: Szeged-Csanád Grosics Akadémia - Kolorcity Kazincbarcika 3-0.

Megállás nélkül robotolt egész meccsen Gera Norbert. (Fotó: szegedma.)

 

Merkantil Bank Liga, Szeged, Szent Gellért Fórum, vezette: Katona Balázs, Rózsa Dániel, Ring Kevin
Szeged-Csanád Grosics Akadémia - Kolorcity Kazincbarcika 3-0 (2-0)
Szeged-Csanád Grosics Akadémia: Molnár F. T., Gera N. ('90 Fábiánkovits I.), Nagy Zs., Szilágyi Z., Palincsár M., Haris A., Nyári P. ('80 Radics M.), Papp Á. ('85. Pataki Z.), Borvető Á. ('90 Könczey M.), Kővári R. ('90 Tóth B.), Márkvárt D., vezetőedző: Sztevanovics Alekszandar
Kolorcity Kazincbarcika: Bánhegyi Bogdán T., Szekszárdi M., Heil V., Kártik B., Szabó B. ('63 Szemere B.), Csatári G. ('63 Csilus T.), Kurdics L. ('45 Gyurkó M.), Ternován P. ('63 Ádám F.), Papp M., Pekár L., Kotula M. ('78 Sütő A.), vezetőedző: Csábi József

 

Ezzel a sikerével a tabella harmadik helyére lépett fel a Szeged-Csanád Grosics Akadémia. Mindemelett 12 mérkőzés óta nem talált legyőzőre Alekszandar Sztevanovics együttese.

Van véleménye Önnek is témában? Várjuk levelét: velemenyszegedma@mediaworks.hu

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.