Sport

Repültek a plüssök és a Pick Szeged gólok is: siker az évzárón

Repültek a plüssök és a Pick Szeged gólok is: siker az évzárón

Magabiztosan nyerte a hét második meccsét a szegedi csapat.

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2023. december 8., péntek
Repültek a plüssök és a Pick Szeged gólok is: siker az évzárón

Az idei naptári év utolsó találkozóját játszotta az OTP-Bank Pick Szeged, a Budakalász csapatát fogadták a szegediek a Pick Arénában. A hazaiak a második, a vendégek pedig a tabella hatodik helyéről vágtak neki az összecsapásnak. Két nappal ezelőtt a szezon egyik legjobb játékát nyújtva győzte le a Kielce együttesét a Pick. Ezután a bajnokságban is győzelemmel szerette volna zárni az évet a Szeged.

Fotó: OTP-Bank Pick Szeged

 

Az előző, NEKA elleni győztes bajnokihoz képest több változás is történt a Tisza-parti együttes keretében, többen kaptak pihenőt, például Bánhidi Bence, Mikler Roland, Mario Sostaric és Luka Stepancic sem volt az utolsó bajnoki keretének tagja.

Egy több mint egy évtizede élő hagyományt folytattak az összecsapás előtt. Rengeteg plüss szállt a pályára, aminek a célja az, hogy karácsony alkalmából megajándékozzák a hátrányos helyzetűeket. A plüssöket több jótékonysági szervezetnek adják majd át.

 

Két szegedi góllal indult a találkozó, majd a 11. percig folytatódott gólszerzési tendencia, ekkor már négygólos előnyben volt a Pick. Ezután viszont zárkózni tudott a Budakalász, sőt két és fél perccel később már döntetlen volt az állás. Akkora lendületet vettek a vendégek, hogy még a vezetést is átvették: 9-10 állt az eredményjelzőn a 15. perc elején.

Gyorsan egyenlített majd fordított a Szeged, igyekezett visszaépíteni korábbi előnyét. A 23.percben már ismét három találat választotta el a feleket, ez a távolság pedig maradt is a szünetre.

Félidőben: OTP-Bank Pick Szeged - CYEB Budakalász 19-16.

Fotó: Eliza Solya.

 

A második játékrészben az elsővel ellentétben nem engedte magához közvetlen közel ellenfelét a Pick Szeged. A Szeged tartotta 2-3-4 gólos vezetését, majd tovább növelte előnyét. A 40. perc végén ismét 5 góllal mentek a hazaiak, Matej Gaber szerezte a 25. Pick-találatot. 

Folyamatosan szerezte a gólokat Kárpáti Krisztián csapata, a Budakalász pedig igyekezett tartani a lépést, ez többé-kevésbé sikerült. Az utolsó 10-12 percre érezhetően elfáradt és szétesett a vendégek játéka, egyre több, korábban nem jellemző hiba csúszott a játékukba. Ezt kihasználva több növelte a Pick a felek közötti szakadékot. Öt perccel a játékidő vége előtt 35-28 állt az eredményjelzőn. Még ekkor sem vette le a lábát a Szeged a gázról, tovább mentek minden gólért, tíz lett végül a csapatok között.

Végeredmény: OTP-Bank Pick Szeged - CYEB Budakalász 39-29.

 

OTP- Bank Pick Szeged - CYEB-Budakalász 39-29 (19-16)
K&H férfi kézilabda liga, 13. forduló, Szeged, Pick Aréna. Vezette: Bátori, Szécsi.
OTP Bank - PICK Szeged: Imsgard E., Nagy M., Rea B., Bodó R., Martins S., Jelinic M., Szita Z., Gaber M., Dzialakiewicz Sz., Frimmel S., Kalarash G., Molina C., Garciandia A., Fekete G., Bombac D., Szilágyi B. Vezetőedző: Kárpáti Krisztián.
CYEB-Budakalász: Kovács D., Tyiskov M., Tóth Sz., Tóth M., Mikhalin M., Ranisavljevic S., Vrhovina D., Kiss B., Halász J., Varjú M., Szakács P., Váczi D., Juric-Grgic J., Sinkovits B., Berényi B., Dávid M. vezetőedző: Csoknyai István
Kiállítás: Martins S. ('51) illetve Dávid M. ('18), Sinkovits B. ('35), Mikhalin M. ('37), Ranisavljevic S. ('48)
Hétméteres: 3/3 illetve 1/1

Van véleménye Önnek is témában? Várjuk levelét: v-elemenyszegedma@mediaworks.hu

Borítókép: OTP-Bank Pick Szeged

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.