Sport

Magabiztos győzelmet aratott a Szegedi VE a fővárosban

Magabiztos győzelmet aratott a Szegedi VE a fővárosban

Az idei év utolsó előtti összecsapását játszották a szegedi pólósok.

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2023. november 25., szombat
Magabiztos győzelmet aratott a Szegedi VE a fővárosban

A Szegedi VE győzelemmel búcsúztatta a 2023-as évet a Tiszavirág Sportuszodában, a PVSK csapatát győzték le 10-7-re. Az E.ON OB I. 12. és 13. fordulójában egyaránt idegenben ugrik medencébe az SZVE, előbb a KSI, majd az Eger vendégeként játszik Kiss Csaba együttese.

Fotó: Zue.hu Szegedi VE

 

A Szeged a nyolcadik, a KSI az utolsó helyről várta az összecsapást, azonban a Tisza-partiak egy fiatal, tehetséges csapat ellen készülhettek, tehát fél vállról nem vehették a feladatot.

Nem is tették ezt a szegedi pólósok, rapid tempóban kezdték a találkozót: az első negyedben 4-0-val kezdtek, esélyt sem adva a hazaiaknak. 4 gól, 4 különböző gólszerző állt az eredményjelzőn. A KSI az első játékrész végén még szépített, 1-4-el zárták a nyolc percet a felek.

Nem kapcsolt lejjebb a sebességi fokozatból a szegedi együttes a második negyedben sem, tovább termelték a gólokat. Öt találattal folytatták a vendégek, amire egy hazai gól érkezett válaszként. A maradék egy percben mindkét oldalt még egyszer-egyszer rezdült meg a háló.

 

FÉLIDŐBEN: KSI SE - Zue.hu Szegedi VE 3-10.

 

A második félidő elején gyökeresen megváltozott a játék képe. A szünetet követő negyedben megfordult a felosztás: a KSI szerzett vezetést, amelyre még ugyan volt válasza a SZVE-nek, azonban ezután úgy született további három hazai találat még a nyolc percen belül, hogy nem tudott reagálni rá a Tisza-parti alakulat. 4-1-re a hazaiak nyerték ezt a negyedet.

Ezzel a fordulattal nyitottabbá vált az összecsapás az utolsó játékrészre, 11-7-el vágtak neki a felek az utolsó nyolc percnek. Nem akarták a szegedi pólósok a véletlenre bízni, egyből gólt szereztek a negyed elején: Nagy Márton volt eredményes. Négy perccel a meccs vége előtt 5-el vezettek a vendégek. Ez az előny elégnek is bizonyult, magabiztos szegedi siker született, annak ellenére, hogy a harmadik és negyedik negyedben zárkóztak a hazaiak.

 

VÉGEREDMÉNY: KSI SE - Zue.hu Szegedi VE 10-13.

 

E.ON OB I. 12. forduló, Budapest, Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda
KSI SE - Zue.hu Szegedi VE 10-13 (1-4, 2-6, 4-1, 3-2)

Az év zárómérkőzésén az Eger, Kiss Csaba vezetőedző egykori csapatának otthonában játszik a Szegedi VE.

Van véleménye Önnek is témában? Várjuk levelét: velemenyszegedma@mediaworks.hu

Borítókép: Zue.hu Szegedi VE

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.