Sport

Pécs elleni győzelmével folytatta veretlenségi sorozatát a Szeged

Pécs elleni győzelmével folytatta veretlenségi sorozatát a Szeged

11 meccs óta nem talált legyőzőre a Szeged-Csanád GA a bajnokságban

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2023. december 3., vasárnap
Pécs elleni győzelmével folytatta veretlenségi sorozatát a Szeged

A Merkantil Bank liga küzdelmeiből még két fordulót tartanak ebben a naptári évben. Mindkét alkalommal a Szent Gellért Fórumban lép pályára a Szeged-Csanád Grosics Akadémia. Most vasárnap a Pécs jött, egy héttel később a Kazincbarcika csapata érkezik Szegedre. Az 1-0-ás mosonmagyaróvári győzelem után készült az újabb három pont megszerzésére a hazai csapat. Alekszandar Sztevanovics valószínűleg hasonló meccskontrollt szeretett volna látni csapatától, mint az előző fordulóban.

Fotó: Gémes Sándor

 

A Szeged-Csanád 10 forduló óta nem talált legyőzőre a bajnokságban.

A Szeged az ötödik, a Pécs a nyolcadik helyről várta az összecsapást, a feleket 5 pont választotta el a tabellán. Ami egészen hihetetlen statisztika, hogy a pécsi együttes kapta és egyben rúgta a legkevesebb gólt a Merkantil Bank Ligában. A 16 meccsen mindössze kilenc alkalommal kapitulált a csapat védelme, de emellett összesen hatszor zörgették meg az ellenfelek hálóját. Hétszer játszottak gólnélküli döntetlent a pécsiek.

Agresszív letámadással kezdett a Pécs, ami meglephette a Szegedet, mert körülbelül a 6. percben tudták először átlépni labdával a felezővonalat a hazaiak. A 10. percben jött egy pécsi hiba, Helesfay Donát rossz ütemben mozdult ki egy előreívelés után, és elütötte Borvető Áront a 16-oson belül, tizenegyeshez jutott a hazai csapat. A büntetőt Gajdos Zsolt magabiztosan lőtte a léc alá. A 24. percben nem sok hiányzott a második gólhoz, ám Haris Attila szabadrúgása után a pécsi kapust ezúttal dicsérni lehetett, nagyot védett.

Félidőben: Szeged-Csanád Grosics Akadémia - Pécsi MFC 1-0.

Fotó: Szeged-Csanád Grosics Akadémia

 

A második félidő első helyzete a szegediek előtt adódott, amikor az 51. percben Palincsár Martin fejelhetett a bal oldali ötösön, a labda azonban a vendég hálóőr kezében kötött ki. A 71. percben ismét Palincsár lőhetett volna gól, de az ötösön beszorult a lába alá a labda. Igyekezett a Pécs, de gólhelyzetet nem tudott kialakítani. Ahogy várható volt a két csapat statisztikája alapján, nem volt egy gólgazdag mérkőzés.

Végeredmény: Szeged-Csanád Grosics Akadémia - Pécsi MFC 1-0.

11 meccs óta nem talált legyőzőre a Szeged a bajnokságban.

A hazaiak trénere, Alekszandar Sztevanovics szerint kontrollálta a Szeged a meccset, annak ellenére, hogy második góllal nem sikerült lezárni azt.

Nagyon fontos mérkőzés volt ahhoz, hogy tartsuk a lépést az élmezőnnyel. Megszereztük a vezetést szerencsére, és akár le is zárhattuk volna egy másodikkal, de nem tettük, így a végéig izgulnunk kellett. Tudtuk, hogy jól kontrázik a Pécs, de az átmenetekben agresszívek voltunk. Kontrolláltuk a meccset, és a végén örülhetünk ennek a lényeges sikernek.

 

LABDARÚGÓ NB II
17. FORDULÓ

SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA–PÉCSI MFC 1–0 (1–0)
Szeged, Szent Gellért Fórum, 812 néző. Vezette: Kovács Imre (Csatári Tibor, Nagy Viktor)
Szeged-Csanád GA: Molnár-Farkas – Gera N., Szilágyi Z., Nagy Zs., Kővári – Haris, Márkvárt – Papp Á. (Tóth B., 80.), Gajdos (Nyári, 90+2.), Palincsár (Könczey, 88.) – Borvető (Radics, a szünetben). Vezetőedző: Alekszandar Sztevanovics
PMFC: Helesfay – Terbe, Takács Zs., Pejovics, Majnovics (Hadaró, a szünetben) – Krausz, Hudák M.– Harsányi (Gyurkits, 78.), Bachesz (Szabó M., a szünetben), Bukovics (Vas B., 63.) – Gera Z. (Tóth-Gábor, 63.). Vezetőedző: Kulcsár Árpád
Gólszerző: Gajdos (10., 11-esből)

Az év utolsó mérkőzése vasárnap 17 órától a Kazincbarcika ellen lesz, szintén Szegeden.

Van véleménye Önnek is témában? Várjuk levelét: velemenyszegedma@mediaworks.hu

Borítókép: Gémes Sándor

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.