Sport

Egy korai gól hozta meg a szegedi sikert

Egy korai gól hozta meg a szegedi sikert

A 6. percben dőlt el a találkozó.

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2023. november 26., vasárnap
Egy korai gól hozta meg a szegedi sikert

A Merkantil Bank Liga 16. fordulójában a sereghajtó Mosonmagyaróvár látta vendégül a Szeged-Csanád Grosics Akadémia csapatát. A Tisza-parti együttes kilenc meccs óta veretlen a bajnokságban. Az eddigi 6 másodosztályú bajnoki mérkőzésen, amit egymás ellen játszottak a felek, azokon 2 óvári győzelem és 4 döntetlen született, a Szeged még egyszer sem szerzett három pontot.

Fotó: Szeged-Csanád Grosics Akadémia

 

A Credobus Mosonmagyaróvár 15 forduló alatt mindössze 7 pontot szerzett, ezzel utolsó helyen szerénykedik a másodosztály tabelláján. A vendég szegediek az ötödik helyről várták az összecsapást.

Gyászszünet előzte meg a találkozót, Dénes András sportújságíróra emlékeztek meg a résztvevők. 

A mérkőzés korai szakaszában megszerezte a vezetést a Szeged-Csanád, a 6. percben első helyzetéből betalált a szegedi együttes. Gajdos jobb oldali szöglete után Nagy Zsombor csúsztatta meg a labdát a rövidnél, középen Borvető érkezett, és közelről a kapuba fejelt. A félidő első felében mindkét oldalt adódtak helyzetek, a kapusoknak akadt dolga. 

A 32. percben Palincsár ugratta ki Papp Áront, aki gólhelyzetben csúnyán fölé lőtte a labdát. Három perccel később Haris Attila próbálkozott szabadrúgásból, azonban Slakta ismét a helyén volt, és védeni tudott.

 

FÉLIDŐBEN: Credobus Mosonmagyaróvár - Szeged-Csanád Grosics Akadémia 0-1.

 

A második játékrész elején sokkal kevesebb lehetőség adódott a Szeged-Csanád előtt. 15 perc alatt egy Nagy Zsombor lövést lehetett mindössze feljegyezni. Egyelőre nem született meg a nyugalmat jelentő második szegedi gól, teljesen nyitott volt az összecsapás. Sőt, a hazaiak előtt adódott helyzet, Illés ívelte be a szabadrúgást, ami Végső elé pattant a labda, aki kapura szúrta 8 méterről, de centikkel fölé ment.

A játék képében, és a helyzetek számában jelentős változás nem következett be a következő percekben sem. Majd csak a 69. percben lehetett ismét feljegyezni egy komoly lehetőséget. Márkvárt csapott le egy eladott labdára, és  egy hosszú sprint után 11 méterről fölé lőtt. Két perccel később újabb gólszerzési lehetőség a Szeged előtt: a Haris-Slakta párharc újabb felvonása következett. A vendég játékos a 25 méterre megítélt szabadrúgást tekerte kapura, a bal felsőbe tartó labdát Slakta a lécre tolta, ezzel meccsben tartva csapatát. Öt perccel a vége előtt Gera bal oldali beadása után Gajdos fejelt mellé 11 méterről. 1 percre a szegedi helyzet után a túloldalt is adódott lehetőség: Simita ívelt be jobbról, Szabó üresen kapta a labdát 7 méterre a kaputól, de mielőtt lőhetett volna, Könczey kiválóan szerelte, ezzel megmentve csapatát a bekapott góltól. Még egy kiállítás a végén: hazai oldalról Gáncs kapott piros lapot.

A Szeged megőrizte kapuját a kapott góltól, három ponttal térnek vissza a Tisza-partra.

 

VÉGEREDMÉNY: Credobus Mosonmagyaróvár - Szeged-Csanád Grosics Akadémia 0-1.

 

LABDARÚGÓ NB II
16. FORDULÓ

CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR–SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA 0–1 (0–1)
Mosonmagyaróvár, MTE 1904 Sporttelep, 200 néző. Vezette: Farkas Tibor (Baghy Csaba, Mohos Milán)
MOSONMAGYARÓVÁR: Slakta – Simita, Tullner, Czingráber, Horváth K. – Vukaszovics (Gáncs, 81.) – Szabó B., Végső, Illés D. (Csóka D., 65.), Szalka (Papp L., 76.) – Takács T. (Puhtyejev, 65.). Megbízott vezetőedző: Király József
SZEGED: Molnár-Farkas – Gera N., Szilágyi Z., Nagy Zs., Kővári (Nyári P., 90+1.) – Márkvárt, Haris – Papp Á. (Könczey, 65.), Gajdos, Palincsár (Radics, 84.) – Borvető (Daru, 65.). Vezetőedző: Alekszandar Sztevanovics
Gólszerző: Borvető (6.)
Kiállítva: Gáncs (90+4.)

 

A következő fordulóban hazai pályán fogadja a Pécset a Szeged-Csanád Grosics Akadémia.

Van véleménye Önnek is témában? Várjuk levelét: velemenyszegedma@mediaworks.hu

Borítókép: Szeged-Csanád Grosics Akadémia

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.