Sport

Győzelemmel búcsúztatta az évet a Szegedi VE

Győzelemmel búcsúztatta az évet a Szegedi VE

Volt csapata otthonában nyert edzőként Kiss Csaba.

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2023. december 2., szombat
Győzelemmel búcsúztatta az évet a Szegedi VE

Az év utolsó bajnokijára készült a Szegedi VE, amelyre szombaton, az Eger otthonában került sor. Különleges lehetett az összecsapás Kiss Csaba, a SZVE vezetőedzője számára, hiszen egy olyan klub ellen irányíthatta jelenlegi csapatát, amely kiemelt szerepet töltött be karrierjében. A kérdés az volt, sikerül-e sorozatban szerzett három győzelemmel zárni az évet a Tisza-parti együttesnek.

Fotó: Zue.hu Szegedi VE

 

Az utolsó hazai bajnokit, illetve az előző idegenbeli, KSI elleni találkozót is sikerrel vette az SZVE.

Az Eger a 11., a Szeged pedig a 8. pozícióból várta a mérkőzést, a feleket 8 pont választotta el. Az már biztossá vált, hogy a Szegedi VE a legjobb nyolc között folytatja az E.ON férfi OB I. küzdelmeit. Egy forduló volt hátra az alapszakaszból, ám ennek az eredményétől független volt az őszi helyezés.

Nem indult ideálisan az összecsapás szegedi szempontból: két egri góllal kezdődött a meccs. Horvát Vencel révén szépített az SZVE. A hazaiak jól sáfárkodtak támadásaikkal és előnyükkel, 4-2-vel zárták az első negyedet.

Akármikor közelebb tudott lépni a szegedi együttes, azonnali válasz érkezett a hazai oldalról, döntetlen állás nem volt a meccs kezdete óta. Ez megváltozott a második játékrész utolsó harmadában, 5-5-re tudott egyenlíteni az SZVE. Még egy gólváltás volt a felek között, 6-6-al mentek szünetre.

 

FÉLIDŐBEN: Tigra-Zf-Eger - Zue.hu Szegedi VE 6-6.

Fotó: Zue.hu Szegedi VE-

 

A harmadik negyedben, Leinweber Olivér révén először vezetett a mérkőzésen a Szeged. Ezután egyenlített az Eger, viszont Sziládi és Leinweber újabb góljával már kétgólos volt az előny. Ezt a távolságot azonban nem tudta átmenteni a vendég gárda az utolsó nyolc percre. 9-10.

Szegedi góllal indult az utolsó negyed. Szépített a hazai csapat, azonban a találkozó végén magabiztos játékkal bedarálta ellenfelét az SZVE. Kiss Csaba csapata két további alkalommal zörgette meg a hazaiak hálóját.

 

VÉGEREDMÉNY: Tigra-Zf-Eger - Zue.hu Szegedi VE 10-13.

Győzelemmel búcsúztatta az évet a Szegedi VE.

Kiss Csaba abba a városba tért vissza, ahol éveket töltött játékosként.

Egerbe mindig különleges érzés visszatérni. Főleg úgy, hogy OB I.-es edzőként még nem sikerült itt nyerni.

A találkozót illetően úgy érzi, hogy magabiztos győzelmet arattak.

Álmosan indultunk, de aztán sikerült felrázni a csapatot. Brusztos meccs volt, sok szép góllal, a végén úgy érzem fizikálisan is bedaráltuk az Egert, így végül magabiztos győzelmet arattunk.

E.ON OB I. 13. forduló, Eger, Bitskey Aladár Uszoda
Tigra-Zf-Eger - Zue.hu Szegedi VE 10-13 (4-2, 2-4, 3-4, 1-3)

Van véleménye Önnek is témában? Várjuk levelét: velemenyszegedma@mediaworks.hu

Borítókép: Zue.hu Szegedi VE
 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.