Sport

Hiába a második félidei fellángolás, szegedi vereség az örökrangadón

Hiába a második félidei fellángolás, szegedi vereség az örökrangadón

Az elkövetett hibák, illetve Bánhidi Bence sajnálatos sérülése soknak bizonyult.

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2023. november 11., szombat
Hiába a második félidei fellángolás, szegedi vereség az örökrangadón

A K&H férfi kézilabda liga 9. fordulójában rendezték az örökrangadó első felvonását. A Pick Arénában csapott össze a két csapat, ahol közel teltház fogadta őket. Az idei év ötödik Pick-Veszprém párosítása ezúttal is pikánsnak ígérkezett, többek között arról is döntött, hogy melyik együttes hullajt pontokat először az idei szezonban.

 

A vendég tábor teljes létszámmal képviseltette magát.

 

A mérkőzés előtt a Pick Szeged történelmének legsikeresebb edzőjét, Juan Carlos Pastort köszöntötték. A spanyol tréner tíz évig vezette a Tisza-parti csapatot, most pedig felkerült a Legendák Falára. A kitüntetést Csányi Sándor klubtulajdonos adta át Pastornak, aki láthatóan meghatódott az elismerés és a Pick-szurkolók hangja hallatán.

Hatalmas balszerencse érte a hazaiakat már a találkozó előtt: Bánhidi Bence vádlija megsérült a bemelegítés során, így nem tudta vállalni a játékot.

 

Gaber góljával a Pick szerezte meg a vezetést, az előnyt Stepancic duplázta meg még az első két percen belül. Nem jött zavarba a Veszprém, válaszként három gólt szereztek sorozatban, ez egy jelentős fordulat volt a találkozó menetében. 3-3-nál állt utoljára döntetlen állás az eredményjelzőn az első félidő során. Négy gólos hátrányba is kerültek a hazaiak, ekkor kért időt Kárpáti Krisztián a játékrész felénél.

A második 15 percben már több bizalomgerjesztő játékelemet lehetett felfedezni a Pick játékában, azonban mind támadásban, mind védekezésben adódtak pontatlanságok és problémák továbbra is. A Veszprém könyörtelenül élt a Szeged hibáival. A félidő utolsó tíz percére Mikler Roland és Szita Zoltán beállása hozott lendületet a szegedi játékba. Mikler hetes-védéssel kezdte a meccsét, utána még két hárítást lehetett feljegyezni a neve mellé. Szita két gyors góllal tette le a névjegyét a rangadón. Azonban ez sem volt elég az egyenlítéshez, a bakonyiak jól gazdálkodtak előnyükkel.

 

Félidőben: OTP Bank-Pick Szeged - Telekom Veszprém 13-15.

 

Fotó: Dömötör Csaba

 

Szita és Mikler tovább remekelt a második félidő elején: Roli két védéssel, Szita Zoli pedig két góllal szomorította a vendég szurkolókat. 18-17-re sikerült is visszavenni a Szegednek vezetést, 2-1 után először. Az előny nem tartott sokáig azonban. Ismét futni kellett a Picknek az eredmény után, hiába védett nagyobbnál nagyobbakat Mikler a kapuban. 21-23-al fordultak a felek az utolsó 15 percre.

A hazaiak szempontjából nem alakultak jól a következő percek. Három gólt rámolt be a Veszprém válasz nélkül, így néggyel vezetett a bakonyi csapat az utolsó tíz perc kezdetén. Ez láthatóan megtörte a Pick játékát, a két fél közötti szakadék tovább mélyült. A Veszprém taktikusan tartotta előnyét, a legkisebb esélyt sem megadva a Szegednek a zárkózásra. Az örökrangadó első felvonásán vereséget szenvedett  a Pick Szeged.

 

Fotó: Kovács Péter

 

Végeredmény: OTP Bank-Pick Szeged - Telekom Veszprém 25-30.

 

K&H férfi kézilabda liga 9. forduló, Szeged, Pick Aréna, vezette: Hargitai Gábor, Markó Gábor István
OTP Bank-Pick Szeged-Telekom Veszprém 25-30 (13-15)
OTP Bank-Pick Szeged: Imsgard E., Mikler R., Rea B., Stepancic L., Bodó R., Martins Soares M., Szita Z., Gaber M., Sostaric M., Frimmel S., Bánhidi B., Kalarash G., Garciandia A., Bombac D., Mackovsek B., Szilágyi B. vezetőedző: Kárpáti Krisztián
Telekom Veszprém: Biosca G., Descat H., Corrales R., Sandell L., Nilsson A., Elísson B., Ligetvári P., Marguc G., Remili N., Nagy B., Elderaa Y., Pechmalbec D., Casado M., Fabregas L., Kosorotov S., vezetőedző: Ilic Momir
Hetes: 3/2 illetve 3/2
2 perces kiállítás: Kalarash ('39) ('43) illetve Fabregas ('30)

 
 Borítókép: Kovács Péter

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.