/

Hejj, ribizli…

A mai kor embere is ritkán lelkesedik a ribizliért: kit a savanykás íz, kit a bosszantó kis magok zavarnak. Pedig ez a vidám, apró piros bogyós gyümölcs melegben rendkívül jó szomjoltó, s…

/

Könnyű nyári vacsora percek alatt

Ha egy tikkasztó nyári nap után valami igazán könnyű, de tartalmas finomságra vágyunk, a póréhagymaleves biztosan nyerő. Estére sem terheli a gyomrot, és pillanatok alatt elkészíthetjük. Ráadásul pár forintból elkészíthetjük vacsoránkat. Érdemes…

Krémlevesek ínyenceknek

Néha csak arra vágyunk, hogy pár kanál forró és finom leves együnk. No, nem hatalmas tányérral, legfeljebb egy csészével. Azonnal csillapítja az éhséget. Ha nincs folytatása, fogyókúrás vacsora, ha van, akkor egy…

Hölgyválasz: Téli kedvenceink

Olvasóink által beküldött recept-összeállításunkban ezek elkészítéséhez nyújtunk inspirációt – egy kis csülökkel kiegészítve. Gondoljunk csak bele: kint döngetnek a mínuszok, a lakásunkat pedig sültcsülök-illat lengi körül. S ha mindezek mellé még saját,…

Hölgyválasz: Alakörző téli tippek

Télen a szervezet több energiát igényel, ezért is jobb az étvágyunk. Zsíros húsok és édességek helyett azonban érdemes olyan melegítő hatású ételeket fogyasztanunk, amelyek segítenek alakunk megőrzésében.…

/

Terítéken a sárgadinnye

A dinnyék őshazájának Indiát tartják, ahol már időszámításunk előtt 3000 évvel ismerték, később Görögországban, Melosz szigetén is felbukkant. A legenda szerint latin nevét (Cucumis melo) is e szigetről kapta. Hazánkban már a…

/

Friss fűszerek az ablakból

Tavasszal, nyáron a legnagyobb élvezet saját termesztésű fűszert „szakajtani” az ételek ízesítésére. Még csak kert sem kell hozzá, elég egy nagyobb cserép, vagy virágláda.…