A mai kor embere is ritkán lelkesedik a ribizliért: kit a savanykás íz, kit a bosszantó kis magok zavarnak. Pedig ez a vidám, apró piros bogyós gyümölcs melegben rendkívül jó szomjoltó, s…
Ha egy tikkasztó nyári nap után valami igazán könnyű, de tartalmas finomságra vágyunk, a póréhagymaleves biztosan nyerő. Estére sem terheli a gyomrot, és pillanatok alatt elkészíthetjük. Ráadásul pár forintból elkészíthetjük vacsoránkat. Érdemes…
Néha csak arra vágyunk, hogy pár kanál forró és finom leves együnk. No, nem hatalmas tányérral, legfeljebb egy csészével. Azonnal csillapítja az éhséget. Ha nincs folytatása, fogyókúrás vacsora, ha van, akkor egy…
Az emberek mindig tudták, hogy ha mást nem is, de levest mindig kell enni. Önnek melyik a kedvence?…
Olvasóink által beküldött recept-összeállításunkban ezek elkészítéséhez nyújtunk inspirációt – egy kis csülökkel kiegészítve. Gondoljunk csak bele: kint döngetnek a mínuszok, a lakásunkat pedig sültcsülök-illat lengi körül. S ha mindezek mellé még saját,…
Szeret Ön is sütni-főzni? Tud egy jó receptet és szívesen megosztaná másokkal? Nagy sikerű receptversenyünk most folytatódik. Legyen Ön is receptbajnokaink egyike!…
Télen a szervezet több energiát igényel, ezért is jobb az étvágyunk. Zsíros húsok és édességek helyett azonban érdemes olyan melegítő hatású ételeket fogyasztanunk, amelyek segítenek alakunk megőrzésében.…
A dinnyék őshazájának Indiát tartják, ahol már időszámításunk előtt 3000 évvel ismerték, később Görögországban, Melosz szigetén is felbukkant. A legenda szerint latin nevét (Cucumis melo) is e szigetről kapta. Hazánkban már a…
Ételeink gondos megválogatásával sokat tehetünk azért, hogy napjainkat ne kísérje állandó feszültség és idegeskedés.…
Tavasszal, nyáron a legnagyobb élvezet saját termesztésű fűszert „szakajtani” az ételek ízesítésére. Még csak kert sem kell hozzá, elég egy nagyobb cserép, vagy virágláda.…