A hűvösebb napok beköszöntével egyre jobban vágyunk az olyan ételekre, amelyek nemcsak finomak, de belülről is átmelegítenek. Itt az idő, hogy újra elővegyük ezeket a fogásokat, és kényeztessük a magunk és a szeretteink gyomrát. A fűszeres levesek, gazdag egytálételek és sütőben készült finomságok nemcsak a testet, de a lelket is felmelegítik.
A mindmegette oldal olyan recepteket gyűjtött össze, amelyek tökéletesen illenek az első őszi hétvége hangulatához:
Tárkonyos húsgombócleves:
A darált húst összegyúrjuk a lereszelt zsemlével, a tojással, a zúzott fokhagymával és a borssal, majd félretesszük.
Az olajat fazékban felhevítjük, és megpároljuk rajta az apróra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a karikára vágott sárga- és fehérrépát és néhány percig együtt pároljuk, majd megszórjuk tárkonnyal és beletesszük a zöldbabot. Az egészet felöntjük alaplével és felforraljuk.
Az összegyúrt darált húsból gombócokat formázunk és beletesszük a levesbe. Ha szükséges ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Fél óráig főzzük, majd belekeverjük a tejszínt és a citromlevet és jól összeforraljuk.
Krumplis tészta
A krumplis tészta elkészítéséhez a hagymát kockákra vágjuk, és a felforrósított olajon megpirítjuk. Megszórjuk pirospaprikával, majd hozzáadjuk a meghámozott, kockákra vágott burgonyát, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Sóval, borssal ízesítjük, és lassú tűzön megfőzzük.
Amikor a krumpli már puha, összetörjük villával vagy burgonyatörővel.
A tésztát a csomagoláson található útmutatás szerint forró vízben kifőzzük, majd hozzákeverjük a tört burgonyához. Savanyúsággal tálalhatjuk.
Természetesen nem maradhat el egy könnyű, de mégis ínycsiklandozó desszert sem.
Diós-meggyes szelet
A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgájához 7 evőkanál vizet adunk, a fehérjéhez pedig egyet. A sárgáját a cukorral habosra keverjük.
A liszthez hozzákavarjuk a sütőport, majd hozzáadjuk a tojásos masszához és simára keverjük.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a lisztes masszába forgatjuk.
Tepsibe öntjük, majd előmelegített sütőben 180 fokon készre sütjük. A krémhez kevés tejjel simára keverjük a lisztet és a cukrot, hozzáadjuk a maradék tejet is, és sűrű krémet főzünk belőle.
Lehűtjük, majd apránként hozzáadjuk a habosra kevert vajhoz. Beleszórjuk a darált diót, végül a lecsepegtetett meggyet is. A krémet a kihűlt piskótára kenjük és megszórjuk a reszelt csokoládéval.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.