Hírzóna

Melengető menük esős hétvégére

Melengető menük esős hétvégére

2024. szeptember 15., vasárnap
Melengető menük esős hétvégére

A hűvösebb napok beköszöntével egyre jobban vágyunk az olyan ételekre, amelyek nemcsak finomak, de belülről is átmelegítenek. Itt az idő, hogy újra elővegyük ezeket a fogásokat, és kényeztessük a magunk és a szeretteink gyomrát. A fűszeres levesek, gazdag egytálételek és sütőben készült finomságok nemcsak a testet, de a lelket is felmelegítik.

A mindmegette oldal olyan recepteket gyűjtött össze, amelyek tökéletesen illenek az első őszi hétvége hangulatához:

 

Tárkonyos húsgombócleves:

  1. A darált húst összegyúrjuk a lereszelt zsemlével, a tojással, a zúzott fokhagymával és a borssal, majd félretesszük.
  2. Az  olajat fazékban felhevítjük, és megpároljuk rajta az apróra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a karikára vágott sárga- és fehérrépát és néhány percig együtt pároljuk, majd megszórjuk tárkonnyal és beletesszük a zöldbabot. Az egészet felöntjük alaplével és felforraljuk.
  3. Az összegyúrt darált húsból gombócokat formázunk és beletesszük a levesbe. Ha szükséges ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Fél óráig főzzük, majd belekeverjük a tejszínt és a citromlevet és jól összeforraljuk.

 

Krumplis tészta

  1. A krumplis tészta elkészítéséhez a hagymát kockákra vágjuk, és a felforrósított olajon megpirítjuk. Megszórjuk pirospaprikával, majd hozzáadjuk a meghámozott, kockákra vágott burgonyát, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Sóval, borssal ízesítjük, és lassú tűzön megfőzzük.
  2. Amikor a krumpli már puha, összetörjük villával vagy burgonyatörővel.
  3. A tésztát a csomagoláson található útmutatás szerint forró vízben kifőzzük, majd hozzákeverjük a tört burgonyához. Savanyúsággal tálalhatjuk.

 

Természetesen nem maradhat el egy könnyű, de mégis ínycsiklandozó desszert sem.

 

Diós-meggyes szelet

  1. A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgájához 7 evőkanál vizet adunk, a fehérjéhez pedig egyet. A sárgáját a cukorral habosra keverjük.
  2. A liszthez hozzákavarjuk a sütőport, majd hozzáadjuk a tojásos masszához és simára keverjük.
  3. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a lisztes masszába forgatjuk.
  4. Tepsibe öntjük, majd előmelegített sütőben 180 fokon készre sütjük. A krémhez kevés tejjel simára keverjük a lisztet és a cukrot, hozzáadjuk a maradék tejet is, és sűrű krémet főzünk belőle.
  5. Lehűtjük, majd apránként hozzáadjuk a habosra kevert vajhoz. Beleszórjuk a darált diót, végül a lecsepegtetett meggyet is. A krémet a kihűlt piskótára kenjük és megszórjuk a reszelt csokoládéval.

További recepteket ITT találhatnak.

Vágólapra másolva!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.