Könnyű nyári vacsora percek alatt



Ha egy tikkasztó nyári nap után valami igazán könnyű, de tartalmas finomságra vágyunk, a póréhagymaleves biztosan nyerő. Estére sem terheli a gyomrot, és pillanatok alatt elkészíthetjük. Ráadásul pár forintból elkészíthetjük vacsoránkat. Érdemes kipróbálni!
Hozzávalók:
- 4 nagyobb szál póréhagyma - 5 dkg vaj vagy margarin - egy nagy kupa tejföl - 2 púpozott evőkanál liszt - ízlés szerint: ételízesítő, bors - feltétként: pirítós, sajt
Elkészítése:
A póréhagymát felkarikázzuk és a vajban/margarinban kicsit megdinszteljük. Felengedjük annyi vízzel, hogy két ujjnyira ellepje, és megfűszerezzük az ételízesítővel, és a borssal. Míg szépen felforr, kikeverjük a lisztet, a tejfölt egy kis vízzel, és a leveshez öntjük. Néhány percig még kis lángon kavargatva főzzük, illetve ha sűrűnek találjuk, hígíthatjuk. Az elkészült levest tányérkákba kanalazzuk és reszelt sajtos pirítóssal, abonettel kínáljuk.