Meghátrálhatott Botka László az óvodabezárások ügyében

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Városházi információink alapján Botka László úgy látja, kellő számú szavazat hiányában nem tudja a soron következő közgyűlésen megszavaztatni az érintett óvodák bezárását, így ezt az ügyet nem is tűzi napirendre.  

Mint arról korábban beszámoltunk, több óvodát is be kíván zárni a szegedi önkormányzat. A témával itt és itt foglalkoztunk részletesen. Azt is megírtuk, hogy a Sás utcai Tagóvoda szülői szervezete javaslatokat fogalmazott meg Botka László polgármesternek arra az esetre, ha az intézmény bezárna – és arra az esetre is, ha mégsem.

Úgy néz ki, sikeres volt a szegedi képviselők és a lakosság összefogása, ugyanis több, egymástól független városházi informátorunktól is úgy értesültünk, Botka László kénytelen volt meghátrálni és levenni az óvodák bezárását a napirendről. Információink szerint még a saját képviselői közül is többen ellenezték bezárásokat.

Nem ez az egyetlen érdekesség a soron következő, májusi közgyűlés kapcsán. Úgy tudjuk, ha a polgármester a hagyományoknak megfelelően szeretne Szeged napján díszpolgárokat avatni, akkor kénytelen lesz megváltoztatni a Szervezeti és Működési Szabályzatot, hiszen a jelenlegi SZMSZ szerint nem tudná ezt véghez vinni. Botka László ezen a téren is kompromisszumokra kényszerült.

Az utóbbi hónapokban több botrány is kibontakozott a szegedi városvezetés körül. Decemberben robbant a bomba, miszerint 30 év után leváltják Orbán Hedviget, a Szent-Györgyi Albert Agóra vezetőjét és Siklósról, egy korábbi SZDSZ-s képviselőt ejtőernyőztetnek a helyére. A januári közgyűlés határozatképtelen volt ezzel kapcsolatban, majd talán a hatalmas közfelháborodás okán Balázs Csaba visszavonta az igazgatói posztra benyújtott pályázatát. A februári közgyűlésen végül úgy döntöttek, a következő pályázat elbírálásáig biztosan Orbán Hedvig marad az Agóra élén.

A napokban többrészes cikksorozatban számoltunk be arról, hogy érthetetlen döntések sorát hozza a Szegedi Sport és Fürdők Kft. cégvezetője. A témához kapcsolódó cikkeinket ittitt  és itt tudja elolvasni. 

Előző sztori

Juronics Tamás rendezi a La Traviatát a Szabadtérin

Következő sztori

Ma is megdörrenhet az ég Szeged felett