Epekedve várják a szegediek a Szentháromság utca felújítását

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az előző év az útfelújításokról szólt Szegeden. A nagyszabású rekonstrukciós munkálatok áldatlan mellékhatásait a mai napig nyögik a lakosok. Botka László még több felújítást ígért 2019-re, többek között a Szentháromság utca korrekcióját is, amelyre évek óta ráférne egy komolyabb ráncfelvarrás, azt viszont egyelőre nem lehet tudni, hogy mikor látnak hozzá a munkálatokhoz.

Minőségi felújításra vágynak a szegediek

A Tisza Lajos körút rekonstrukciós munkálatai közel fél éven át megkeserítették a belvárosban közlekedők életét. Sokan azzal vigasztalták magukat, hogy majd, ha elkészül a beruházás, szebb lesz az út, mint újkorában. Ehhez képest a több hónapos csúszással átadott körút az elmúlt hónapokban többször korrekciós munkálatokra szorult: először a villámgyorsan lekopott útburkolati jelek újrafestésével bajlódtak, pár héttel később az apróbb repedéseket tömték be az aszfalton, a megfelelő vízelvezető-rendszer hiánya pedig a mai napig komoly problémákat okoz.

– Én nem tudom, hogyan tervezték ezt az utat, de egészen elképesztő, hogy egy komolyabb esőzés után így megrekedt a víz az aszfalton. Biztos a nagy csúszás miatt már nem maradt idő normális vízelvezető-rendszer kialakítására. Amondó vagyok, hogy jobb lett volna, ha bele sem kezdenek ebbe a felújításba, ugyanis eddig több bosszúságot okozott, mint amekkora előny származik belőle – panaszkodott az egyik olvasónk a legutóbbi esőzés után.

A „kerékgyilkos” Szentháromság utca

A forgalmasabb szegedi utcák közül a Szentháromság van a legrosszabb állapotban: a toldozott-foltozott, kátyúkkal tarkított egyenetlen aszfaltra már évek óta ráférne egy alapos ráncfelvarrás. Az alsóvárosiak nagy örömére az önkormányzat 2019-re ígérte az utca felújítását, azt azonban egyelőre még nem lehet tudni, hogy mikor látnak hozzá a munkálatokhoz.

A Szentháromság utcában nagyobb a kátyú, mint az autók kereke (Fotó: Kovács Ferenc)

– Megmondom őszintén nem igazán értem, hogy miért a Tisza Lajos körút felújításával kezdték a nagyszabású útrekonstrukciós programot, mikor vannak annál sokkal rosszabb állapotban lévő utcák is Szegeden – kezdte olvasói levelét Antal. – Reggelente kisebbfajta szlalomozásban van részem, amikor próbálom kikerülni a nagyobbnál nagyobb kátyúkat a Szentháromság utcában. Az óriási lyukak miatt a barátaim csak kerékgyilkos utcának nevezik. Kíváncsian várom, hogy mikor újítják fel végre, ígéretből sosem volt hiány, jó volna, ha végre történne is valami – fogalmazott.

Megkezdték a fásítást

Másfél hónappal ezelőtt elkezdték a Szentháromság utca nagykörúton kívül eső szakaszának zöldítését. Itt pótolják a Tarjánban kivágott fákat. Korábban megírtuk, már évek komoly problémát okoz a parkolóhelyhiány a Szentháromság utca végén, a Szent Ferenc utcában. A Karolinába járó gyerekek szülei attól tartanak, hogy a fásítás miatt reggelente még nehezebb lesz majd megállni.

Előző sztori

A Szeged először, a Veszprém nyolcadszor juthat elődöntőbe a BL-ben

Következő sztori

Csapdát állítottak a teknősöknek a Holt-Maroson, de nem bántják őket

Legutóbbi hasonló cikkek