Közlekedés

Rossz megállót helyezett át az önkormányzat

Rossz megállót helyezett át az önkormányzat

2019. február 12., kedd
Rossz megállót helyezett át az önkormányzat

Korábban megírtuk, hogy több parkolóhely is megszűnt az Ifjúsági ház előtti buszmegálló áthelyezésével. Kiderült, hogy lenne lakossági igény buszmegálló áthelyezésére, csak éppen nem ott, ahol azt az önkormányzat gondolja.

Mint azt korábban megírtuk

, a nagy buszmegálló-felújítási láz áldozatául esett az Ifjúsági Ház trolimegállója, ugyanis azt áthelyezték a Novotelhez, a párját pedig a Belvedere palota elé költöztették. Az áthelyezés következtében megszűnt a Belvedere előtti parkoló, és ez kellemetlenséget okozott néhány autósnak. A cikkünk hatására az egyik olvasónk megírta nekünk, hogy a Szentháromság utcában sokkal indokoltabb lenne a megálló áthelyezése. - Önökhöz hasonlóan én is érthetetlennek tartom, hogy áthelyeztek egy olyan megállót, amivel senkinek semmi baja sem volt.

Ezzel szemben már évek komoly problémát okoz a parkolóhely hiány a Szentháromság utca végén, a Szent Ferenc utcában, ahol ezt könnyen lehetne orvosolni a buszmegálló áthelyezésével.

- kezdte olvasói levelét egy neve elhallgatását kérő olvasónk.

A Szent Ferenc utcai buszmegálló áthelyezése megkönnyítené a Karolinába járó diákok és szüleinek életét. (Fotó: Kovács Ferenc)

- Két kislányom van, mindkettő a Karolinába jár. Minden reggel autóval viszem őket az iskolába, de mivel sajnos nagyon nehéz parkolóhelyet találni a Szentháromság utcában, így általában kénytelen vagyok két-három utcával arrébb megállni. A szülői értekezleteken azt tapasztalom, hogy a többi szülőt is komoly logisztikai feladat elé állítja a parkolóhelyek hiánya.

Érdekelne, az önkormányzat mi alapján döntötte el, hogy melyik megállót helyezteti át és melyiket nem. Biztos vagyok benne, hogy sokan támogatnák azt az ötletet, hogy pár száz méterrel előrébb helyezzék a Szent Ferenc utcai megállót, ugyanis az nagyon megkönnyítené a Karolinába járó gyerekek mindennapjait

- fogalmazott. A Szent Ferenc utcai buszmegálló áthelyezéséről szóló felvetést továbbítottuk az önkormányzatnak, cikkünk megjelenéséig azonban nem reagáltak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.